Last news in Fakti

3 Декември, 2013 11:30 915 0

5 често срещани грешки при диети

  • диета-
  • калории-
  • режим

Направете минималната си доза за деня от 1200 калории

Когато сте на диета, обикновено има и много строги правила за спазване по време на хранене. Толкова много, че в един момент се чудиш кои наистина са важни и кои препоръчителни.

Стараете си усърдно да се придържате към своя хранителен режим, за да постигнете очакваните резултати, за които работите.

Cookingchanneltv.com предлага 5 от най-важните неща, към които трябва да се придържате по време на диета, за да има ефект тя и да се избягват често срещаните грешки, по време на подобен цикъл.

Грешка номер 1: Да си забраните любимите храни

Когато изкушенията са много, а Вие се отказвате от любимото си лакомство, шанса за провал е предрешен. Позволявайте си от време на време да си угодите, но без да злоупотребявате с количествата.

Грешка номер 2: Да се откажете от цяла хранителна група

Не е случайно, че протеините, мазнините и въглехидратите се наричат макрообразуващи вещества. Тялото Ви се нуждае от всички тях, и то в солидни количества. Хранителен режим, който Ви казва да забравите изцяло за някоя от гореспоменатите групи е във ваша вреда в дългосрочен план.

Грешка номер 3: Да очаквате бързи резултати

Експертите твърдят, че сваляне на 1-2 кг. седмично е максималното, което трябва да очаквате от една добра диета. В противен случай резултатът няма да бъде траен, а само временен.

Грешка номер 4: Пропускане на някое от основните хранения за деня

Да пропуснете някое от храненията за деня може да изглежда като идеалният начин да си спестите малко ектра калории. Това обаче не е точно така. Организмът иска своето и ще се опита да компенсира пропуска при следващото хранене.

Грешка номер 5: Да хапвате по твърде малко, недостатъчно

Направете абсолютният си мимимум за деня да е от 1 200 калории. С добро планиране, спокойно може да си разпределите храната равномерно, без да преядете, но и без да останете гладни.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА