Last news in Fakti

7 Ноември, 2023 09:00 1 264 3

Полицията уточни фактическата обстановка около преместването на България - Унгария

  • национален отбор-
  • футбол-
  • полиция-
  • унгария-
  • българия

Срещата трябва да се проведе на 16 ноември пред закрити врата, според решението на Българския футболен съюз и УЕФА

Полицията уточни фактическата обстановка около преместването на България - Унгария - 1

Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР) уточни в официална позиция каква е била фактическата обстановка около преместването на европейската квалификация между България и Унгария от София за Пловдив. Срещата трябва да се проведе на 16 ноември пред закрити врата, според решението на Българския футболен съюз и УЕФА.

Позицията на СДВР е във връзка с постъпили множество запитвания около преместването на двубоя и дали той би нарушил обществения ред, създавайки опасности заради протестите, които феновете на футбола в България организираха срещу настоящото ръководство на БФС.

Ето становището на СДВР без редакторска намеса:

„На 24.10.2023 г. в сградата на Български футболен съюз е проведена работна среща с представители на СДВР и ГДНП, инициирана от БФС. От страна на домакина на срещата са били изказани опасения, за провеждане на протестни мероприятия на 16.11.2023 г., по време на футболната среща между на отборите България и Унгария, с участие на футболни фенове на различни футболни клубове. По време на среща представители на БФС са пожелали да бъде проверена достоверността на информацията, за което да бъдат уведомени.

В края месец октомври от СДВР е изпратен отговор до БФС, че от публично достъпните електронни медии е придобита информация за организиране на няколко протестни мероприятия по време на въпросната футболна среща, като е възможно и нарушение на обществения ред преди, по време и след приключването. Промените и последващата кореспонденция са единствено в компетентността на футболните централи на България, Унгария и УЕФА за окончателно решение“.


Поставете оценка:
Оценка 1.3 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    12 0 Отговор
    Перуката закри Националния отбор.
  • 2 Даниел

    10 0 Отговор
    Ако скандиранията и транспарантите по стадионите са протест застрашаващ обществения ред,то тогава как биха приели един митинг пред Боянския бардак???
    Зад това решение трябва да стой доклад,който описва евентуалните заплахи за сигурността и трябва да бъде публикуван в общественото пространство,в противен случай остава горчивото усещане,че двама -трима управници имат власт да решават кое събитие да бъде посетено и кое не,в зависимост от личния им интерес!
    Дали Боби и ко ,ще бъдат на празните трибуни??
    Какво е футбола без фенове ,но с шефове на стадиона???!!!
  • 3 Трол

    7 0 Отговор
    Фактическата обстановка е че изкупуването на памперси от БФС се е повишило.