Last news in Fakti

7 Ноември, 2023 09:18 907 0

Шампионска лига продължава с обърнати домакинства

  • шампионска лига-
  • мачове-
  • футбол

При положителен развой на резултатите някои от отборите могат да си гарантират продължаването към фазата на елиминациите

Шампионска лига продължава с обърнати домакинства - 1

Надпреварата в Шампионската лига продължава с двубоите от четвъртия кръг в груповата фаза. Мачовете сега са между същите съперници от предишния път, но при разменено гостуване. Тази вечер ще видим осем двубоя от групи “Е”, “F”, “G” и “H”.

При положителен развой на резултатите някои от отборите могат да си гарантират продължаването към фазата на елиминациите.

Две интересни срещи поставят началото на футболната вечер още в 19:45 часа. В едната първенецът на Испания Барселона гостува на Шахтьор (Донецк), като мачът ще е на стадиона на Хамбургер ШФ в Германия. Преди две седмици каталунците спечелиха само с един гол разлика - 2:1, като за тях това беше трета поредна победа. За украинския тим това може да се окаже последен шанс да се намесят в битката за едно от първите две места, защото в другия двубой от група “Н” Порто приема Антверп, който вече разгроми с 4:1 като гост. Логично е португалците да бъдат считани за фаворити за нов успех.

В другия от ранните мачове Борусия (Дортмунд) посреща Нюкасъл. Германците вече надделяха с 1:0 на Острова, но “свраките” определено са амбицирани за реванш, а и според показаното досега имат реални шансове да си тръгнат с добър резултат.

В тази група “F” любопитен дуел се очертава и на “Джузепе Меаца”, където от 22:00 часа Милан ще направи пореден опит не само да вкара гол, а и да спечели. Съперникът в лицето на Пари Сен Жермен обаче не е това, което италианците биха искали.

По всичко личи, че тази вечер носителят на трофея Манчестър Сити ще се класира за 1/8-финалите. Тимът на Джосеп Гуардиола посреща Йънг Бойс, на който вече заби три гола в Швейцария (3:1). Евентуален успех ще увеличи актива на “гражданите” на 12 точки.

РБ (Лайпциг) се радва на солиден аванс в борбата за второто място в тази група, но е важно да не загуби срещу Цървена звезда в Белград.

По-сериозна е интригата в групата на Атлетико Мадрид (“Е”), който сега е домакин на Селтик. Шотландците са последни в класирането и сега е моментът да се върнат в битката. Лацио пък ще търси реванш срещу Фейенорд, от който преди две седмици загуби с 1:3 в Нидерландия.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА