Last news in Fakti

7 Ноември, 2023 13:30 1 019 1

Серина Уилямс е първата спортистка с Оскар на модните дизайнери

  • серина уилямс-
  • тенис-
  • тенис на корт

Серина Уилямс има 23 спечелени титли от турнирите от Големия шлем

Серина Уилямс е първата спортистка с Оскар на модните дизайнери - 1

Американската легенда в тениса Серина Уилямс разказа как модата се е превърнала в предпочитан начин на изразяване, докато е била пред очите на обществеността, а кортът е бил нейното място за изява, пише БТА.

"Когато бях малко момиче, знаех, че съм различна, така че изследвах модата като начин да се отлича", каза тя, докато приемаше наградата "Модна икона" от Съвета на дизайнерите в САЩ.

"В много отношения за мен тенис кортовете се превърнаха в моя подиум, а Откритото първенство на САЩ беше моята Седмица на модата в Ню Йорк.

Преосмислянето на традиционното тенис облекло се превърна в начин да изразя моята индивидуалност и моята увереност и най-важното, моята култура", добави тенисистката.

Уилямс, която се оттегли от тениса миналата година, е първият спортист, спечелил наградата "Модна икона". Тя ѝ беше връчена от Ким Кардашиян, носител на отличието миналата година.

Наградите на Американския съвет на модните дизайнери са определяни като еквивалент на филмовите награди "Оскар".

Тази година те се проведоха в Американския природонаучен музей в Манхатън с домакин Ан Хатауей.

Когато Уилямс, която сега е на 42 години, се оттегли от тениса, тя каза, че иска да се съсредоточи върху майчинството. Тя роди през август момиченце, почти точно година след последния си мач на корта. Адира Ривър Оханян е втората дъщеря за Уилямс и нейния съпруг Алексис Оханян. Двамата имат още едно момиченце - Олимпия, която вече е на 6 г.

Серина Уилямс има 23 спечелени титли от турнирите от Големия шлем.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    1 1 Отговор
    Талантлива е