Last news in Fakti

6 Декември, 2013 12:41 829 0

По колко ще приберат отборите в Бразилия?

  • награден фонд-
  • бразилия-
  • световно първенство-
  • долари-
  • пари

Победителят ще спечели 35 милиона долара

По колко ще приберат отборите в Бразилия? - 1
Снимка: ЕПА/ БГНЕС

Националните отбори, които ще участват на Световното първенство по футбол в Бразилия догодина, ще си разделят 576 милиона долара от общия награден фонд на надпреварата, съобщи „Ройтерс“, позовавайки се на информация на Международната футболна централа. Победителят ще прибере 35 милиона долара.

Размерът на парите се е увеличил с 37% спрямо Световното в ЮАР през 2010 година, когато тимовете си разпределиха 420 милиона. Решението бе обявено от генералния секретар на ФИФА Жером Валке.

Завършилият на второ място отбор ще спечели 25 милиона долара, а третият – 22. Четирите тима, елиминирани на четвъртфиналите а Мондиала, ще се приберат с по 14 милиона.

В допълнение, всеки един от 32-а отбора ще получат по 1.5 милиона за „подготовка“, три пъти повече в сравнение с първенството в Южна Африка.

От ФИФА обявиха, че част от приходите ще отидат за развиване на масовия спорт в Бразилия, както и за финансиране на образователни и здравни проекти, свързани с футбола в южноамериканската държава.

Днес от 18:00 часа българско време ще бъде изтеглен жребият за груповата фаза на Мондиала. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА