1 Декември, 2023 18:18 2 170 2

Страхотно: Ангел Димитров е на финал на Световното по бокс...

  • спорт

Той надделя на полуфиналите над Хусан Кохкоров (Узбекистан) след 3:2 съдийски гласа (29-28, 28-29, 27-30, 29-28, 29-28).

Страхотно: Ангел Димитров е на финал на Световното по бокс... - 1
Снимка: БФБокс

Страхотна новина от Ереван, Армения. Ангел Димитров ще боксира за златния медал на Световното първенство за юноши и девойки. 16-годишният ни талант се класира за финала на шампионата в арменската столица и в неделя ще има възможност да стъпи на върха на планетата при 50-килограмовите.

Бронзовият медалист от Европейското първенство в Плоещ (Румъния) направи огромна крачка напред в развитието си. Под наставленията на олимпийските шампиони Петър Лесов и Стойка Кръстева той надделя на полуфиналите над Хусан Кохкоров (Узбекистан) след 3:2 съдийски гласа (29-28, 28-29, 27-30, 29-28, 29-28).

Димитров успя отлично да се приспособи към обратния гард на съперника си. Той опитваше да диктува темпото и да атакува при всяка удобна ситуация. Талантът ни се справи блестящо със скъсяването на дистанцията в първите два рунда, а в третия умело избягваше опитите на Кохкоров да обърне развоя на събитията.

За златния медал в неделя Ангел ще се изправи срещу представителя на домакините Тигран Овсепян. Дотук България има и едно бронзово отличие, спечелено от Янко Илиев (52 кг), предава bgboxing.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 10 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ужас

    1 2 Отговор
    ПОРЕДНИЯ РОм

    Коментиран от #2

  • 2 ИДИ В СЛИВЕН МЪГЛИЖ КАЗАНЛЪК

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Ужас":

    иселата му иди вЧервен бряг и ПЛЕВЕНСКИТЕ СЕЛА 100 ПРОЦЕНТА КУБИНЦИ.ТИЯ ДЕТ СА ХОДИЛИ В ЧУЖБИНА ПО СТААТ АМА СЕ СЕ ИЕ РОМ...ТЕЧЕ ОБРАТНА ИНТЕГРАЦИЯ БЪЛГАРИ СРЕД КУБИНЦИ..М