Last news in Fakti

11 Декември, 2013 13:38 3 790 0

Кристиано Роналдо счупи рекорд в ШЛ

  • кристиано роналдо-
  • шампионска лига-
  • реал мадрид-
  • копенхаген-
  • рекорд

Мадридчани завършиха на първо място в групата и чакат името на съперника си за осминафиналите

Кристиано Роналдо счупи рекорд в ШЛ - 1
Снимка: ЕПА/ БГНЕС

Звездата на Реал (Мадрид) Кристиано Роналдо се превърна в първия играч в груповата фаза на Шампионската лига, отбелязал 9 гола. Претендентът за „Златната топка” се разписа срещу датския шампион Копенхаген и счупи рекорда, който се държеше от Креспо, Нистелрой, Ибрахимович и Индзаги с по 8 попадения.

Още по-забележителен е и фактът, че португалецът изигра 5 срещи, тъй като бе контузен срещу Галатасарай в предишния кръг. В своите 96 мача в „Лигата на богатите” Роналдо е вкарал 59 гола.

„Целта е постигната – тимът игра добре на лош терен. Счупих този рекорд в Шампионската лига и съм много щастлив. Отборът е много добър, уверени сме и играем атрактивен футбол. Въпреки това, аз не мисля за рекорди. Основната ми цел е да побеждавам”, заяви след мача Роналдо, цитиран от Goal.com.

Мадридчани завършиха на първо място в група „B” и чакат името на съперника си за осминафиналите. След броени часове трябва да стане известен и вторият тим от тази група, който ще се класира за следващата фаза на надпреварата. Двубоят между Галатасарай и Ювентус бе прекъснат снощи заради силен снеговалеж.

Срещата трябва да се доиграе днес от 15:00 часа българско време. Резултатът до 31-ата минута бе 0:0. Турците се нуждаят от задължителна победа, докато и равенство устройва италианските шампиони.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА