Last news in Fakti

11 Декември, 2013 11:12 1 308 0

Престъпна небрежност в часовете по математика

  • шампионска лига-
  • манчестър сити-
  • сметки-
  • математика-
  • байерн

Джейм Милнър заяви след мача, че съотборниците му не са били сигурни с колко трябва да бият

Престъпна небрежност в часовете по математика - 1
Снимка: ЕПА/ БГНЕС

Треньорът на Манчестър Сити Мануел Пелегрини определено е трябвало да внимава повече в часовете по математика. „Гражданите” победиха с 3:2 като гост Байерн (Мюнхен) в последния кръг от груповата фаза на Шампионската лига, но завършиха на второ място с актив от 15 точки – колкото имат и немците.

Причината обаче британците да са втори е головата разлика в преките двубои. По-рано през сезона баварците биха Сити на „Етихад” с 3:1. Сметката е проста – един гол повече за „небесносините” в Мюнхен, и първото място е спечелено. Защо обаче опитният наставник подходи несериозно, дори с престъпна небрежност към тези факти?

В снощния мач Манчестър проспа първите 15 минути и допусна два бързи гола. В 28-ата обаче Давид Силва върна едно попадение, а в 59-ата Александър Коларов изравни. Само три минути по-късно Джеймс Милнър вкара третия гол, а за така ценния четвърти имаше близо половин час.

Вместо в игра да се появи Серхио Агуеро, Пелегрини заложи на Джак Родуел, който замени Един Джеко две минути преди края на редовното време. Така вместо да рискува всичко, тимът от Англия се примири с ролята си на аутсайдер срещу европейските шампиони и е на път да се прости с мечтите си за пробив в турнира. Причината е, че на осминафиналите Сити може да се изправи срещу Реал (Мадрид), Барселона и ПСЖ. Първото място в групата би означавало по-лесни съперници като Олимпиакос, Байер (Леверкузен), може би дори Базел.

Пелегрини заяви след победата, че не е рискувал в края заради предстоящия мач с Арсенал. Той обаче си призна, че е не е знаел, че победа с 4:2 ще означава първо място в групата.

Самият Джейм Милнър заяви след мача, че съотборниците му не са били сигурни с колко трябва да бият: „Разочаровани сме, че завършихме на второ място в групата. Не знаехме, че 4:2 щеше да е достатъчно за първото място, мислихме, че трябва да победим с 5:2”, сподели играчът, цитиран от „Дейли мейл”.

Интересен факт е, че това не се случва за първи път на Манчестър Сити. През 1996 година над „гражданите” тегне реалната опасност да изпаднат в по-долна дивизия. В последния мач от сезона се изправят срещу Ливърпул, треньор е Алън Бол. „Гражданите” допускат два бързи гола, но успяват да изравнят чрез Рослър и Симънс.

Носителят на Световната купа Бол знае, че възпитаниците му трябва да запишат по-добър резултат от „конкурентите” за изпадане Саутхемптън и Ковънтри. Наставникът получава вест, че Уимбълдън води на „светците”, което ще остави Сити в лигата. „Гражданите” се успокояват и бавят времето, очевидно доволни от резултата в другия мач. Изведнъж от съблекалнята пристига новината, че Уимбълдън всъщност не печели в другия двубой.

Вече е прекалено късно, обаче. Сити изпада!


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА