Last news in Fakti

22 Декември, 2023 21:30 1 070 0

Организаторът на Суперлигата вярва, че ще събере 64 клуба

  • суперлига-
  • футбол-
  • реал мадрид-
  • барселона

За момента са ясни имената единствено на Барселона и Реал (Мадрид), които искат да участват, а в тази посока намекна и Наполи чрез своя президент Аурелио де Лаурентис

Организаторът на Суперлигата вярва, че ще събере 64 клуба - 1

Организаторът на т.нар Суперлига по футбол е убеден, че 64 клуба ще се включат при всички положeния в структурата. За момента са ясни имената единствено на Барселона и Реал (Мадрид), които искат да участват, а в тази посока намекна и Наполи чрез своя президент Аурелио де Лаурентис.

Решение на Европейския съд в четвъртък постанови, че ръководният орган на европейския футбол УЕФА не може да блокира формирането на конкурентно състезание на Шампионската лига. Въпросната европейска Суперлига излезе реално на сцената през 2021-а година с участието на 12 клуба. Те обаче бързо-бързо се оттеглиха, след като дори и висши европейски политици се намесиха в подкрепа на стандартния и традиционен ред начело с ФИФА и УЕФА. Сега агенция A22 Sports, с подкрепата на рекордния европейски шампион Реал Мадрид, има нов план, включващ три дивизии с влизащи и изпадащи отбори и се надява това да успокои критиците, които казват, че Суперлигата ще бъде затворена система само за най-богатите.

"Убедени сме, че лесно ще намерим 64-те отбора, от които се нуждаем, за да започнем. Но на първо място искаме да доразвием предложението. Сега клубовете най-накрая могат да направят това на открито и без страх от санкции. Те могат да ни помогнат да намерим начин да направим футбола отново велик в Европа", заяви главният изпълнителен директор на A22 Sports Бернд Райхарт пред агенция ДПА.

И докато испанските грандове Реал (Мадрид) и Барселона изглеждат заинтересовани, то германските Байерн и Борусия (Дортмунд) са особено враждебни към въпросната идея. Райнхарт, който е германец, се надява, че ще може да ги убеди да преосмислят позицията.

"Германия е под натиск от английската Висша лига и ако иска да излезе от тази си позиция, да бъде конкурентна, трябва да приеме. Ние мислим, че това е много, много добра възможност за германскиY клубове да бъдат отново доминиращи в Европа, каза още Райнхарт.

"Ключов елемент от новия проект е, че Суперлигата ще върви успоредно с вътрешния футбол като Шампионската лига. Трябва да бъде достъпна по телевизията или стрийминг- платформата за всички фенове безплатно. Би било безпрецедентно. Това е нашият залог, на тази идея градим", заяви още директорът.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА