Last news in Fakti

23 Декември, 2023 17:00 1 045 2

Солскяер поема турски гранд

  • манчестър юнайтед-
  • оле гунар солскяер-
  • бешикташ-
  • футбол

През октомври бе уволнен Шенол Гюнеш

Бившият мениджър на Манчестър Юнайтед Оле Гунар Солскяер е постигнал договорка с Бешикташ за това да стане треньор на турския гранд. Според NTV Sport 50-годишният норвежец, който е без работа от ноември 2021 година, когато бе уволнен от ръководството на "червените дяволи", ще подпише договор за 18 месеца и така ще стана четвъртият треньор на Бешикташ от началото на този сезон. През октомври бе уволнен Шенол Гюнеш, след което временно на поста застана Бурак Йълмаз. След това беше назначен Ръза Чалъмбай, който остана начело на Бешикташ за едва седем мача, след което също бе уволнен.

В момента "черните орли" са на пето място в турското първенство, изоставайки на цели 17 точки от големите си съперници Фенербахче и Галатасарай.

През септември Солскяер получи предложение от Норвежката футболна федерация да стане селекционер на женския представителен тим на страната. Тогава самият той заяви, че е отклонил предложението, защото не се чувствал готов. За три години начело на Манчестър Юнайтед Солскяер, който е със статута на клубна легенда, не спечели нито един трофей, а след уволнението си изрази надеждата, че някой ден отново ще се върне да работи на "Олд Трафорд"

Вчера се появи слух, че бившият треньор на Барселона Кике Сетиен също е вариант за Бешикташ.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Българин

    3 0 Отговор
    Турците имат пари и могат да си позволят и добри футболисти и добри треньори
  • 2 Научете се

    0 0 Отговор
    най-после! Човекът се казва Сулшяр.2525