Last news in Fakti

24 Декември, 2023 14:30 1 568 21

Стоичков: Политиката не е за мен! На здрава глава лед да слагам!

  • христо стоичков-
  • футбол-
  • лионел меси-
  • доналд тръмп

Кои са тези хейтъри? Защо трябва да ги мисля?

Стоичков: Политиката не е за мен! На здрава глава лед да слагам! - 1

Легендата на българския и световния футбол Христо Стоичков даде интервю за предаването „Тази неделя“ по bTV, в което говори откровено за семейството си, познанството с Лионел Меси, срещата с Доналд Тръмп. Камата разкри и причината, за да не влезе в политиката.

„Изпълнил съм си детската мечта - да имам добро и здраво семейство и да стана футболист. Семейният живот ме научи да се вслушвам в съветите на съпругата ми Мариана. Аз се гордея, че повече от 34-35 години сме заедно. Това е една жена, която в най-трудните моменти, когато съм бил контузен, е била до мен. В някои ситуации, когато съм имал проблеми, пак е била до мен. Семейството ме научи на ред и дисциплина. Сами си възпитахме децата, сега възпитаваме внучката. Тя има моя характер и на мен много ми харесва това. Борбена е и си отстоява своето. Искам да бъде дисциплинирана, защото така може да успее. Иска да я науча да превъзмогва невъзможното“, заяви Стоичков.

„Много спонтанна беше срещата с Донълд Тръмп. Отнесе се много позитивно към нашата държава. Като президент на САЩ знаеше, че имаме над 300 000 българи, които живеят в Америка. Синът му знаеше много повече от него за спорта, няма какво да се заблуждаваме. Когато ме свърза да говоря с него, той каза: „Татко, ти нямаш представа кой е Христо Стоичков. Бивш футболист на Барселона, има толкова титли, печелил е Шампионската лига. „Златна топка“, голмайстор на световно първенство. Тръгнал от България, постигнал много успехи. Йохан Кройф му е бил треньор.“ И Тръмп остана възхитен, но за България знае много неща“, призна Камата.

„Лионел Меси го познавам още, когато беше на 12-13 години. Особено съм горд от това, че през всичките тези години той не се промени. Остана си едно земно дете, което не се възгордява от спечелените „Златни топки“. Невероятен съпруг и баща. Не са един или два случаите, когато лично ме е канил да бъда гост на церемонията по връчване на „Златната топка“. На Мондиал 2022, когато Аржентина стана световен шампион, лично ходих в лагера на отбора три дни преди финала с Франция. Подариха ми фланелка, на която целият отбор се подписа. Няма друга такава фланелка в света и тя е в Алеята на славата на Стоичков.“

„Футболът ми е дал много. Пътувал съм по много държави и винаги съм се гордял, че съм българин. Естествено, дърпа ме и към Каталуня и Барселона. Все пак 20 години от живота ми са минали там. Няма как да я няма тази обич към Барселона, отборът, който ме направи известен и с който спечелих най-много трофеи. Това, което направихме през 1994 г., мисля, че никога няма да се повтори. Това се случи благодарение и на моите колеги, които бяха на топ ниво, както и на хората от щаба, които се грижеха за целия отбор. „Златната топка“ от 1994 г. е подарък за цялата държава. Такова отличие не се печели всеки ден“, сподели легендарният футболист.

„Казвам, че успехът няма да се повтори, защото се вижда накъде вървят нещата. Толкова години нямаме класиране на европейско или световно първенство. За последно беше през 2004 г. в Португалия, когато имахме три загуби. Оттам-нататък сме имали някакви проблясъци през годините, когато имахме повечко точки и имахме шанс да сме първи или втори в групата, но малко не ни достигна. Забелязва се тенденцията, че не произвеждаме футболисти, а ние имаме много диаманти в България, но трябва някой да ги полира. Най-голямата ми мъка е, че затвориха спорните училища, където се обработваха тези диаманти.“

„Защо трябва да влизам в политиката? На здрава глава лед да слагам. Не е за мен!“, отсече Стоичков.

„Като спортист съм имал много загуби, но истинската загуба, е когато загубиш близък човек. Така беше с дядо ми, баща ми, Трифон Иванов. Както и с други приятели, с Пеле, Йохан Кройф, Марадона, Джеки Димитров, Аян Садъков. Това са неща, които остават вътре в теб и няма как да ги преодолееш завинаги. Винаги в един момент се сещаш за тези хора и се натъжаваш.“

„Кои са тези хейтъри? Защо трябва да ги мисля, че написали или казали нещо. Тези неща не ме интересуват. Аз си гледам моя живот, гледам си внучката. Аз няма от кого са се крия. Защо трябва да се крия? Не съм направил нищо нередно. Сега се пише, че името ми се цапа заради участие на реклами. Аз искам да припомня, на тези хора, че заради същите букмейкърски къщи все още съществува спортът в България“, категоричен е Христо Стоичков.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Пешо

    26 4 Отговор
    Защо премахнахте коментара ми? Истина е, че стоичков рекламира хазартни игри и още много безполезни неща?
  • 3 Българин

    19 8 Отговор
    Никога не е късно да станеш за още по-голямо посмешище!
  • 4 Браво Стоичков

    20 3 Отговор
    Това за политиката да го беше казал по рано да те чуят Славчо Копейкин и всички други нещастни политически боклуци които си мислят че политиката е лъжица за всяка уста.
  • 5 Бегай !

    18 11 Отговор
    А бе,ходи продавай банички в Кауфланд.Скапаняк !
  • 6 един

    14 6 Отговор
    Toва познанство с Доналд Тръмп /и чак игра на голф/ е много-много съмнително!От какъв зор Христо Стоичков е допуснат до един бивш президент на САЩ,това е голяма загадка,и все си мисля дали това не е работа на едно задкулисие и на едни тайни служби!
  • 7 Гал

    15 1 Отговор
    До ненормално лаком. Ице, Ице ...
  • 8 Я го знам !

    11 2 Отговор
    Валтер Папазки го е купил кюрда за жълти стотинки,за това проси в Кауфланд.
  • 9 Иван

    2 12 Отговор
    Браво, точно така. Ти остана един от малкото, ако не и единствения, все още неоцапан и обичан символ! Не се прецаквай! Стой далече от политиката и позьорите в нея! Най-големият символ!

    Коментиран от #21

  • 10 Гост

    14 1 Отговор
    Безспорно най-добрияи успял български футболист, истинска Легенда в този спорт - Цар футбол! Но и аз съм меко казано отвратен от участието му в рекламирането на тази отрова - хазарта! Не знам дали си дава сметка колко зависими хора има от тази болест, че и дава "отличен" пример на непълнолетни да залагат! Колкото до Кауфланд - не вярвам да си купува нещо за ядене или пиене от там, но хонорари си взима, щото явно го е "закъсал"!
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Уртопузов

    9 0 Отговор
    Я си гледай рекламите йо йо йо и си пълни бездънната гуша
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Жъээж

    8 0 Отговор
    То за политиката се иска акъл. При теб липсва, това не ти е искам Коледа, получаваш Коледа.
  • 16 мимитко

    7 0 Отговор

    До коментар #14 от "цървула":

    Хаймана и кюлхане е галоша! А щерка му е ........ва!
  • 17 Дочоолу

    5 0 Отговор
    Този човек е същински пример колко прав е бил навремето Алеко Константинов, бай Ганьо е още жив и ще бъде дълги години жив. А пък рекламното лице на бакалиите едва ли е чувал за Алеко Константинов.
  • 18 Бай Ганьо

    4 0 Отговор
    Този е от нашите, само дисагите ги няма
  • 19 Налудник

    3 0 Отговор
    Ицо Уинбетя политик? Е, то бива, бива, ама бивол за мезе не бива.
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.