Last news in Fakti

27 Декември, 2023 15:38 776 0

Алпин прави две премиери на 7 февруари, показва новия болид

  • алпин-
  • пилоти-
  • формула 1-
  • болид

Тимът запазва двамата си френски пилоти във Формула 1

Алпин прави две премиери на 7 февруари, показва новия болид   - 1
Снимка: БГНЕС

Производителят на спортни автомобили Алпин планира две премиери на 7 февруари, като ще покаже новите болиди за двата световни шампионата, в които участва, предава sportal.bg.

Едната премиера ще е на новия автомобил за Формула 1 – А524, а другата – на цветовата схема на прототипа на Алпин за Световния шампионат за издръжливост и Льо Ман – А424 LMDh, който вече завърши първия си цикъл тестове преди началото на следващия сезон.

А524 ще е много важен за развитието на Алпин във Формула 1, тъй като сезон 2023 се оказа разочароващ за френския тим, който така и не успя да мине по-напред от шесто място в класирането.

Що се отнася до А424 LMDh, то ще е интересно да се види как ще се промени оцветяването на прототипа, който беше изцяло син по време на тестовете. Така тимът съживи традицията за използването на синия цвят от френските отбори в автомобилните състезания, станала известна, благодарение на Еторе Бугати и едноименния му отбор.

За 2024 Алпин запазва във Формула 1 двамата си френски пилоти Естебан Окон и Пиер Гасли, а в WEC компанията ще разчита на Никола Лапиер, Матийо Ваксивиер, Шарл Милези, Пол-Луп Шатен, Фердинанд фон Хабсбург и Мик Шумахер.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА