Last news in Fakti

31 Декември, 2023 11:29 644 0

Димитър Кузманов започва новия сезон в тениса с двубой срещу французин

  • спорт

На турнир от сериите "Чалънджър" в Нова Каледония

Димитър Кузманов започва новия сезон в тениса с двубой срещу французин - 1
Снимка: БГНЕС

Националът на България за Купа "Дейвис" Димитър Кузманов започва новия сезон в тенис срещу французин на турнира на твърда настилка от сериите "Чалънджър" в Нумеа (Нова Каледония) с награден фонд от 133 250 австралийски долара.

На старта 30-годишният българин ще играе с Джовани Перикар, който е 205-и в световната ранглиста. Двамата не са се срещали на корта до момента.

При успех във втория кръг съперник на Кузманов ще бъде победителя от мача между номер 1 Ришар Гаске (Франция) и Иля Марченко (Украйна).

Пловдивчанинът ще се включи и в надпреварата на двойки в тандем с Далибор Свърчина от Чехия. Първите им съперници ще бъдат вторите поставени в схемата Колин Синклер (Сайпан) и Рубин Стейтъм (Нова Зеландия), съобщи БТА.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА