Last news in Fakti

2 Януари, 2024 07:45 1 176 0

Ливърпул победи Нюкасъл в голово шоу на "Анфийлд"

  • ливърпул-
  • висша лига-
  • футбол-
  • нюкасъл

Мърсисайдци победиха с 4:2

Ливърпул победи Нюкасъл в голово шоу на "Анфийлд" - 1

Ливърпул спечели първия си мач за 2024 година. Мърсисайдци победиха Нюкасъл с 4:2 в среща от 20-ия кръг на Висшата лига. Всички попадения в двубоя паднаха във второто полувреме.

Ливърпул започна вихрено срещата. Още във 2-ата минута Трент Александър-Арнолд бе близо до гола, след като получи около бялата точка в наказателното на "свраките". Последвалият му удар рикошира от играч на гостите и мина близо до десния страничен стълб на вратата.

В 8-ата минута дойде първата по-добра възможност за Нюкасъл, въпреки че тя не завърши с точен изстрел. Собослай загуби топката, а Александър Исак намери младока Люис Майли в пеналтерията на "червените". Той стреля, но право в тялото на Джо Гомес.

Четири минути след това Дарвин Нунес пропусна отличен шанс. Той можеше да добави от близка дистанция, но не успя да прати топката в мрежата. След което последва удар от дистанция на Луис Диас, който прелетя встрани от целта.

Дарвин Нунес обстрелва вратата на Нюкасъл в 17-ата минута. Уругвайският нападател стигна до топката след центриране на Трент. Ударът му с глава обаче прелетя над напречната греда.

Само минута след това нападателят бе изведен очи в очи със стража на Нюкасъл. Той се забави и загуби топката, която обаче попадна в Луис Диас. Колумбиецът не сгреши и я прати в мрежата .Веднага обаче последва сигнал за засада от страничния съдия. Попадението не бе зачетено. ВАР прегледа положението и потвърди решението на терен.

В 20-ата минута Луис Диас получи в наказателното на "свраките". Той показа добра техника и елиминира един играч, след което бе съборен от Свен Ботман преди да шутира. Антъни Тейлър посочи бялата точка. Мохамед Салах застана на бялата точка и изпълни лошо - Мартин Дубравка успя да се намеси. След това Трент имаше отличен шанс да добави, но не нацели вратата.

Напрежението пред Дубравка не стихна. В 25-ата минута и Къртис Джоунс бе изведен в наказателното, но той стреля от малък ъгъл и не успя да прати топката в мрежата. Последва и удар на Върджил ван Дайк след ъглов удар на мърсисайдци.

Десет минути след това Трент прати дълъг пас към Дарвин Нунес, който се справи със защитник на Нюкасъл и остана сам срещу стража на гостите. Нападателят обаче не успя да преодолее Дубравка, който излезе напред и спаси.

В 37-ата минута Александър Исак получи извеждащ пас, след което продължи надясно. Последва центриране към Дан Бърн. Той бе точен и прати топката в мрежата, но последва сигнал за засада на шведския нападател. ВАР потвърди това и така гол за "свраките" нямаше.

Две минути след това Трент бе близо до това да вкара един от най-красивите голове през сезона. Той получи в наказателното и почти от аутлинията нанесе мощен изстрел от въздуха. Топката бе насочена към далечния ъгъл на вратата, а Дубравка само я изгледа. Все пак тя срещна десния страничен стълб и не влезе.

След почивката хората на Юрген Клоп излязоха пределно мобилизирани и в 49-ата минута матираха защитата на Нюкасъл. Дарвин Нуньес подаде добре към Мохамед Салах, който този път преодоля Дубравка и хвърли в екстаз трибуните на "Анфийлд".

Радостта на Ливърпул трая едва 5 минути, след като в 54-ата минута Нюкасъл изравни! Антъни Гордън направи страхотен пробив по лявото крило, минавайки между двама играчи на Ливърпул. Последва извеждащо подаване към Александър Исак, който бе преследван от Върджил Ван Дайк, но нахлу в наказателното поле и с хубав удар преодоля Алисон - 1:1!

Този гол не стресна Ливърпул, който продължи да притиска своя съперник и да доминира на терена. Логичното се случи в 74-ата минута, когато Диого Жота проби отдясно. Последва двойно подаване със Салах, след което португалецът центрира в наказателното поле, където Къртис Джоунс засече топката отблизо право в мрежата.

Четири минути след това Салах центрира с външен фалц отдясно в наказателното поле, където Коди Гакпо се бе позиционирал най-добре. Ударът му не бе много добър, но в крайна сметка завърши с гол в мрежата на Дубравка.

В 81-ата минута "свраките" върнаха интригата в мача. Шон Лонгстаф центрира добре от ъглов удар, а в наказателното поле Свен Ботман се вклини между играчите на Ливърпул, надскочи ги и с глава вкара гол за своя тим.

Ливърпул обаче получи втора дузпа в 84-ата минута, когато Дубравка фаулира Диого Жота, удряйки с лакът левия крак на футболиста. Зад топката отново застана Салах, който този път не сгреши и вкара четвърти гол за мърсисайдци.

До края на мача Ливърпул продължи да е по-активен, но до повече голове не се стигна. Въпреки това, Ливърпул започна годината с победа и добра игра срещу Нюкасъл, което гарантира първото място на тима във временното класиране.

Възпитаниците на Юрген Клоп вече имат 45 точки в своя актив, с три повече от втория - Астън Вила.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА