Last news in Fakti

2 Януари, 2024 08:00 970 0

Това са най-скъпите играчи в Серия "А"

  • наполи-
  • виктор осимен-
  • интер-
  • лаутаро мартинес-
  • футбол

На третата позиция в класацията остава крилото на Милан Рафаел Леао

Нападателят на Наполи Виктор Осимен и този на Интер Лаутаро Мартинес са двамата най-скъпи играчи в Серия "А" в края на 2023 година. "Футбол Италия" реши да направи равносметка на изминалата година, правейки класация на най-добре котиращите се играчи в местното първенство, позовавайки се на данните на сайта за футболни трансфери "Трансфермаркт". Той показва, че цената на въпросните двама футболисти е най-висока в сравнение с останалите играчи на Апенините, като те са оценени на 110 милиона евро.

Тези цени не са случайни, тъй като Лаутаро Мартинес в момента води в голмайсторската класация на Серия "А" със своите 15 попадения, докато Осимен пък бе топ голмайсторът на първенството за миналата година. Нигериецът наскоро подписа и нов договор с Наполи, в който се твърди, че има заложена клауза за откупуване на стойност 130-140 милиона евро. Скоро се очаква нов контракт да подпише и аржентинецът с Интер.

На третата позиция в класацията остава крилото на Милан Рафаел Леао. Той е оценен на 90 милиона евро.

В първата десетка попадат още Хвича Кварацхелия (80 млн.), Николо Барела (75 млн.), Алесандро Бастони и Душан Влахович (60 млн.), Маркюс Тюрам и Тео Ернандес (55 млн.), Федерико Киеза, Глейсон Бремер и Федерико Димарко (50 млн.).


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА