Last news in Fakti

21 Декември, 2013 16:00 2 129 0

Раева: Мариана Георгиева разбира нещата в дълбочина

  • илиана раева-
  • мариана георгиева-
  • спорт-
  • спортно министерство-
  • дълбочина-
  • екатерина дафовска

Екатерина Дафовска също се изказа ласкаво за спортния ни министър

Раева: Мариана Георгиева разбира нещата в дълбочина - 1
Снимка: БГНЕС

„Очаровани сме от замаха и прецизността, с които работи спортният министър проф. Георгиева. Сама видях и се убедих, че тя разбира нещата, за които говорим, в тяхната дълбочина, а това е показател, че мислим в една посока”, заяви президентът на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева след проведени срещи между спортният ни министър и ръководствата на олимпийските федерации по повод новите договори за 2014 година.

„Нашият проектобюджет беше приет и той е според постигнатите през тази година резултати. Поискахме един балансиран бюджет, успяхме да го защитим пред комисията и лично искам да благодаря на министър Георгиева за бързата и адекватна реакция, която тя проявява”, каза още Раева, цитирана от сайта на спортното министерство.

Президентите на водещите федерации с принос в развитието на българския спорт останаха доволни от проведените разговори с проф. Георгиева. Зимните спортове, на които след по-малко от 2 месеца предстои Олимпиада в Сочи, са осигурени финансово напълно.

По този повод вицепрезидентът на БФ Ски Георги Бобев сподели: „Сроковете, в които работихме с екипа на министерството, бяха кратки, но професионализмът в двете страни си каза своето и резултатите са повече от добри за нашата федерация. Ние имаме двуетапно финансиране, срещнахме разбиране от министър Георгиева и сме спокойни. Нашите състезатели са напълно обезпечени за участието им в Олимпийските игри в Сочи. Остава ни да чакаме техните добри постижения”.
  

Шефката на българския биатлон пък Екатерина Дафовска също остана доволна от приключилия диалог с екипа на министерството за сключване на новия договор: „За нас най-важното са Олимпийските игри в Сочи. Благодарение на министър Георгиева получихме през този месец необходимото ни финансиране, а не както беше заложено преди година - за януари 2014-та. След като този парадокс отпадна, ние спазваме точно предолимпийската ни програма и ще се съсредоточим само върху спортната подготовка на нашите проектоолимпийци”.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА