Last news in Fakti

23 Декември, 2013 11:19 966 0

Велков: Докоснах се до истинския футбол

  • стефан велков-
  • славия-
  • манчестър юнайтед-
  • проби-
  • венцеслав стефанов

17-годишният Велков бе на проби в Манчестър Юнайтед

Велков: Докоснах се до истинския футбол - 1
Снимка: ЕПА/ БГНЕС

„Поличих възможност да се докосна до истинския футбол. Видях как играят и как тренират най-големите. Това ме мотивира още повече да работя, за да стигна това ниво един ден“, заяви в предаването „Тази сутрин“ по bTV централният защитник на Славия Стефан Велков, който наскоро бе на проби в Манчестър Юнайтед.

„От клуба са доволни от мен, лично аз се насладих на престоя си. Получих специална програма от кондиционния им треньор за подобряване на физическите качества. Останах изненадан колко добре са подготвени физически в Англия и колко бързо идват към мен. Единоборствата са здрави и тежки. Даже са оставили хората с технически качества на по-заден план“, добави още Велков, който тренира с отбора до 21 години на клубната база в Карингтън.    

„За да отидеш в голям отбор, трябва талант, а Стефан го има в изобилие. Най-важното е да седи здраво на земята и да е много трудолюбив, както и да „попива“ това, което му се казва от треньорите. Велков беше наблюдаван в продължение на 6 месеца от Юнайтед. Впечатленията са отлични, даже има специално изготвена програма за него. Англичаните искат да имат първа опция при евентуален трансфер на играча от Славия. За мен Стефан трябва да играе в сериозен европейски гранд“, каза пък президентът на „белите“ Венцеслав Стефанов.

Според боса на Славия единственият шанс млад играч да се развие и да надскочи нивото си е да заиграе за добър европейски тим.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА