Last news in Fakti

6 Януари, 2024 08:30 1 063 23

Сакраменто победи Торонто, Везенков остана на пейката през целия двубой

  • сакраменто кингс-
  • торонто раптърс-
  • нба-
  • спорт-
  • александър везенков

Това е третият пореден случай, в който родният баскетболист гледа мача отстрани и общо шести от началото на сезона

Сакраменто победи Торонто, Везенков остана на пейката през целия двубой - 1

Сакраменто Кингс победи Торонто Раптърс с резултат 135:130 точки (36:27 41:30 30:40 28:33) в среща от редовния сезон на НБА. За съжаление българският национал в тима на „кралете“ – Александър Везенков, отново не попадна в ротацията на отбора, воден от Майк Браун и остана на пейката през целия двубой. Това е третият пореден случай, в който родният баскетболист гледа мача отстрани и общо шести от началото на сезона.

Над всички на паркета бе Домантас Сабонис, който се отчете с „трипъл-дабъл“ – 24 точки, 15 борби и 11 асистенции, а Дe’Арън също допринесе с 24 точки и 4 асистенции. „Дабъл-дабъл“ пък записа Кийгън Мъри – 18 точки и 12 борби. За отбора на Раптърс добър мач направиха Скоти Барнс и Имануел Куикли, които записаха по 20 точки. Един от лидерите на тима - Паскал Сиакам, се отчете с 18, а от пейката добро включване направи германецът Денис Шрьодер, също с 18.

В класирането Сакраменто е пети на Запад с баланс от 21 победи и 13 загуби, докато Торонто е едва 12-и на Изток с актив от 14 успеха и 21 поражения. Следващият мач на тима от столицата на Калифорния ще бъде на 8 януари срещу Ню Орлиънс Пеликанс.

В стартовата петица на домакините бяха избрани Харисън Барнс и Кийгън Мъри по крилата, Домантас Сабонис в центъра, както и на гардовете Крис Дуарте и Де'Аарън Фокс. От другата страна на паркета гостите започват с крилата Ар Джи Барет и Паскал Сиакам, центърът Якоб Пьолтъл, както и гардовете Скот Барнс и Иманюъл Куикли.

Първата четвърт започна равностойно, като до средата двата отбора се движиха точка за точка. Тогава домакините реализираха два поредни коша, с които дръпнаха с пет точки, а не след дълго се видяха и с двуцифрена преднина. Малко преди края на частта Раптърс получиха правото да изпълнят два наказателни удара, които бяха реализирани и „кралете“ затвориха частта при 36:27. Над всички бе центърът на Сакраменто Домантас Сабонис, който единствен от своите се задържа на паркета през 12-е минути и реализира 12 точки, като се доближи и до „дабъл-дабъл“, добавяйки 7 борби.

Във втората част „кралете“ продължиха доброто си представяне и съвсем скоро след подновяването на играта си върнаха двуцифрената преднина. Гостите обаче се съвзеха и към средата на четвъртината нанизаха четири поредни коша, с което съкратиха изоставането си до четири точки. Сакраменто обаче направо избухна в края с две поредици като съперниците си и не само че си върнаха за пореден път преднината с двуцифрен резултат, но и приключиха полувремето с убедителна разлика от 20 точки и 77:57.

За съжаление, и в тази част не успяхме да видим Везенков на паркета, като най-добрият спортист на България за 2023-а година остана на пейката. Междувременно там застана и най-ефективният от първата час Домантас Сабонис, който се появи отново в средата на частта и оформи своя „дабъл-дабъл“, като дори се доближи до „трипъл-дабъл“, записвайки 12 точки, 10 борби и 6 асистенции. С двуцифрен резултат полувремето приключиха и Ди'Аарън Фокс (10), Харисън Барнс (12) и Кийгън Мъри (14).

Третата част бе една идея по-оспорвана, като гостите от Торонто опитаха да наложат натиск, но не съумяха веднага да съкратят изоставането си. Това се случи чак към края на четвъртината, когато три последователни коша доближиха Раптърс на десет точки от домакините и съумяха да влязат в последната част при изоставане от 97:107.

Везенков пак остана през цялото време резерва, като от неговите съотборници Кийгън Мъри успя да оформи „дабъл-дабъл“, стигайки до 14 точки и 10 борби, а Ди'Аарън Фокс продължи с отличната си стрелба и записа на сметката си 20 точки.

В последната четвърт Торонто се върна много сериозно в двубоя. До средата на частта двата отбора си разменяха кош след кош, но тогава тимът от Канада направи поредица от девет безответни точки, като намали изоставането си на едва три точки при 126:123 при малко над 4 минути до края. Сакраменто обаче се събуди и съумя да удържи преднината си, благодарение на силните изяви на Мъри, Сабонис и Фокс. В крайна сметка тимът на Майк Браун спечели със 135:130 точки, но Александър Везенков остана на пейката и не записа време на паркета.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мъдрият

    14 2 Отговор
    А бре, човек, зарязвай ги тия амер-овци! За какъв чеп ти беше да ходиш там - да те правят на маймуна и да те държат твърда резерва, разни маймуноподобни! Махай се веднага оттам и се връщай в европейски отбор, където ще играеш нормално!


    Честит празник на всички православни християни и честит имен ден на имениците!
    Да бъдем живи и здрави, и разумни и мъдри, и винаги да търсим Бога и неговото царство, а всичко останало - ще ни се придаде!

    Коментиран от #17

  • 2 Вече

    11 3 Отговор
    Е видно , че чернилката е расист , и не дава шанс на белия ! Докъде го докараха краварите.....!?
  • 3 Директора

    8 1 Отговор
    Черния мамун, треньор, се подиграва с него. Да се маха. По-добре в Европа да играе по 20-30 мин. от колкото в НБА на пейката!
  • 4 Урко

    18 0 Отговор
    Ха правете го спортист на годината и догодина тоя, та дано да почне да играе по 2-3 мин.
  • 5 Бойкот на алчния сайт О.Л.Х.

    21 0 Отговор
    Спортист №1 на България - за последните 6 мача има изиграни 3 пълни минути...

    Коментиран от #23

  • 6 РЕалистА

    13 1 Отговор
    ши го шитнат, нестава !
  • 7 наи големия български спортист

    13 0 Отговор
    за момента не става за игра ,какво значи това и тези които го сложиха на първо място какво целяха ,може би единствено някаква реклама на отбора му ,че в състава им е спортист номер едно на българия,но зрителите какъв извод ще си направят за останалите спортисти на българия при положение ,че първия е видимо посредствен и неубедителен
  • 8 Милен

    13 0 Отговор
    Спортист номер 1 на България е много слаб.
  • 9 Ура!

    2 6 Отговор
    Само Сакраменто!
  • 10 Перо

    9 1 Отговор
    Журналята още ли не разбра, че Везенков е закупен от Сакраменто за резервен играч, попълване на резервите и е смешно да пишат колко време е играл или колко е успешен!
  • 11 Хасковски каунь

    5 0 Отговор
    Спортист на годината - БОЦКО
  • 12 Пръц

    7 0 Отговор
    Нашите мисирки за това го избраха за спортист на годината,ега в Америка чуят колко е "велик".Ама там тия селски номера не минават.
  • 13 АнаЛизатор

    6 1 Отговор
    взеха го по политически причини, да покажат на русофилията как едно дърво може да стане милионер със задните си части, търкайки бенча !!!
  • 14 Мисир

    6 0 Отговор
    Търкам пейки всякакви. Качествено на прилична цена. Жалките БГ журналя решиха да побутнат младежа но не минава номера. Толкова телешки възторг не бе се виждал от комунизма. Сашето си е добър за Европа. На пролет се връща и си кара кариерата. А жалката класация си остава в историята. Дали някъде ще публикуват кои журналя гласуваха и как подредиха спортистите? Да се порадваме на пилешки мозъци и телешки възторг.
  • 15 кочанa

    2 0 Отговор
    Ами като мисирките престанат да се фукат с българина Везенков ще започнат да го пускат в игра.
  • 16 Артилерист

    3 0 Отговор
    Везенков беше избран за N1 политкоректно, защото е отишъл при американците. Тези които го избраха да обяснят сега, КАК "НАЙ-ДОБРИЯТ" БЪЛГАРСКИ СПОРТИСТ, е уреден, за да търка пейката на резервите при американците. То бива бива слагачество и мазнене, ама чак такова унижение не бива...
  • 17 ЕЛЛИН

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "Мъдрият":

    Чедо , първата част на коментара ти е всичко друго но не и мъдрост . Къде са у теб християнските догми и принципи за които толкова пишеш ? Къде са любовта към ближния , страхът Господен , който е началото на мъдростта ? Обиждаш визирайки афро-американците и ги наричаш маймуноподобни ! Противоречиш си , тъй като баскетболът е създаден в Америка и именно там се изявяват най-добрите . Но писано е “ По делата им ще ги познаете “ …
  • 18 Aлфа Bълкът

    2 0 Отговор
    Ако се разчуе навън, че тоя кютюк ни е спортист на годината ще станем за смях и съжаление.
  • 19 Павел пенев

    0 0 Отговор
    Стига с този Везенков. Само излишно си пере фланелките и си търка гащите на пейката. Да си идва у нас, нали го изтипосахте за спортист номер едно.
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 този

    1 0 Отговор
    мутант браун явно е едноклетъчен и него едноклетъчни го държат на поста му треньор по баскет може би ще е по вървжежен в друг чисто американски спорт в този явно е лаик или мрази белите играчи
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 сигорно

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "Бойкот на алчния сайт О.Л.Х.":

    класацията му от нашите мисирки е по доходите му?