Last news in Fakti

12 Януари, 2024 20:00 4 880 2

Симеон Николов поведе България към победа срещу много класен волейболен съперник

  • спорт

Симеон е световен талант

Симеон Николов поведе България към победа срещу много класен волейболен съперник - 1
Снимка: БФВ

България победи драматично Турция с 3:2 (29:31, 25:20, 21:25, 25:18, 15:12) във втория си мач от европейската квалификация по волейбол за мъже до 20 години.

Тайбрекът беше волейболна драма. Българите поведоха със 7:4, но турският отбор засили атаката си и обърна до 7:11. След това на началния удар застана Симеон Николов, който направо сам спечели двубоя. Разпределителят, който вече е и мъжки национал, направи четири поредни аса, а България поведе с 13:11 и не изпусна успеха.

България има две победи и победа или два спечелени гейма в двубоя срещу Румъния в събота ще осигурят класиране за тима ни на Евро 2024.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 21 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 София

    11 1 Отговор
    Браво Български Юнаци
  • 2 Сандо

    2 0 Отговор
    Имаше в българския език думи като момчета,юноши,младежи и след това мъже.След това се появиха разни като кадети,тинейджъри.Радостното е,че все още всички са от мъжки пол.А на нашите млади волейболисти едно голямо "Браво" - явно расте едно доста талантливо поколение в мъжкия ни волейбол.Дано не го загубим за да може да ни радва дълго време.