Last news in Fakti

13 Януари, 2024 21:11 12 800 60

Колосален скандал с Левски и ЦСКА! Ситуацията е критична

  • футбол

Дами и господа, ще има ли футболна демокрация, а ако е налице, защо е като невидима?

Колосален скандал с Левски и ЦСКА! Ситуацията е критична - 1
Снимка: БГНЕС

Понеже чета за поредния случай на физическа саморазправа заради Левски и ЦСКА.

Ще напиша десетина изречения. В момента Левски е в едно от най-тежките си футболни състояния, ЦСКА също е в серия от години без титла, но при "сините" точковият упадък е исторически според мен.

Маркетинговите пропуски и на двата бранда/гранда са огромни и основната причина са "героите" побойници. ЦСКА и Левски отдавна не стряскат никой голям отбор в Европа при все славните им успехи в миналото.

За мен без истинска демокрация (защото системата в България сега е такава, или бъркам?) в синята и червената футболна общност, грандовете са обречени да не се доближат до "армейските" триумфи срещу действащи европейски шампиони и петте левскарски гола в един мач срещу Барселона.

Под футболна демокрация разбирам, голям брой от лица (препоръчително е някои да са поне милионери) и фирми, които да инвестират в клубовете, отлично съдействие с държавата относно база и детско-юношески спорт, маркетинг от продажбата на раници за учениците до сътрудничество с най-големите вериги, които функционират в България. И ясното съзнание на всички, които обичат ЦСКА и Левски, понеже и едните и другите са много, че инциденти на база, че някой симпатизира, на който и да е от двата гранда трябва да са НУЛА.

И ако сме общество, което наистина е демократично, трябва това да не звучи като утопия, пък май сега е.

Статията ми е провокирана от информация на бТВ, че майка разказва, че 16-годишният ѝ син е нападнат от съученици.

"Знаем, че си "чорбар". Искаш ли да видиш какво прави Левски", са казали младите фенове на "сините", твърди жената.

Нападнатото момче е удряно многократно.

И сега, ако някой ми каже, че това не е огромен скандал с Левски и ЦСКА и че няма общо с това вероятността "сините" да са шампиони на България този сезон да е около 2 процента според предварителни очаквания по средата на шампионата, лично аз ще се отчая за футболна България.

Коментар на Тервел Илиев


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 64 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 КОН НА Г 4🐴...от националния...

    23 11 Отговор
    ЗАТОВА ЗА ДА ИМА МИР...
    ...ИГРАЙТЕ НА МОРСКИ ШАХ....
    ...ИЛИ ТАБЛА
    ...ИЛИ ШАХ И МАТ
    ...ИЛИ ДОМИНО

    Коментиран от #4

  • 2 Колосално тъпа статия

    58 12 Отговор
    Колосални си тъп Саше!
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Селяка

    39 5 Отговор

    До коментар #1 от "КОН НА Г 4🐴...от националния...":

    Тези говеда и чорбари ще се сбият и на шах и на народна топка, така че файда никаква

    Коментиран от #11

  • 5 Дааа

    59 1 Отговор
    Държавата стои зад футболните хулигани и ги използва, както си иска!

    Коментиран от #7, #10, #25, #37

  • 6 ДА де

    26 1 Отговор
    Ама колко е по лесно драстично да увеличат всякакви ГЛОБИ за всякакви НАРУШЕНИЯ, ама с много НУЛИ. Каква демокрация ще настане!
  • 7 ФЪН

    39 0 Отговор

    До коментар #5 от "Дааа":

    държавата ??? с кои пари бе?? платените ултраси ги ползват мутрите, собственици, правят и услуги на политиците, мутри !!
  • 8 Джийвс....?

    28 20 Отговор
    Подуенски гуведа, Сър!

    Коментиран от #13

  • 9 Сашо Диков

    33 13 Отговор
    Тервеле Илиев, смени си професията, не ставаш за журналист, колосално си тъп. За кой ли път пишеш статия която няма смисъл. Факти намерете нещо по добро.
  • 10 Б.Б

    34 2 Отговор

    До коментар #5 от "Дааа":

    Да, държавата стои зад футболните хулигани, наркоразпространителите и "бързите кредити" !
  • 11 така си е

    26 5 Отговор

    До коментар #4 от "Селяка":

    тези "говеда" и "чорбари" дори да ги почерпиш в сладкарница, пак ще се сбият, а може и ти да го отнесеш, защото не си ги почерпил в кръчма.
  • 12 Сандо

    30 8 Отговор
    В годините,когато нямаше от вашата "демокрация" имаше истински футбол в България и истински запалянковци.Сегашната ви демокрация смачка футбола,а и спорта изобщо,създаде фенове - ненормалници /най-меко казано/,непрекъснато генериращи престъпност.Днес ми попадна статия,в която пише за това,как великият Байерн за пореден път е победен от български отбор - Тракия,начело със Зехтински и Пашев,а преди това немците са губили от ЦСКА и Марек.А сега нямаме дори и теоретическа възможност да играем с тях,камо ли пък да ги победим.
  • 13 Ето го и тоя,

    16 3 Отговор

    До коментар #8 от "Джийвс....?":

    поредното доказателство за написаното в статията!
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Артилерист

    25 8 Отговор
    Няма спор, че сините запалянковци са много по агресивни и жестоки от тези на червените. Те са надъхвани от пишман политици, че са "демократи" и са яростни срещу "червените боклуци", които са комунисти. Всъщност състава на синята агитка е необразован и политически неподготвен, преобладаващо агресивни типове-спомнете си как съблякоха Петев пред камерите и Сираков седеше като изпуснал се или с каква ярост атакуваха "Белия автобус" и искаха да трепят червените депутати - и затова лесно се поддава на зомбиране срещу лошите "червени боклуци". Просто да пази господ детето ти от среща със сините банди...

    Коментиран от #16

  • 16 Сандо

    11 9 Отговор

    До коментар #15 от "Артилерист":

    Недей така,хората дадоха свидна жертва в окраината и сега сигурно тренират за наказателна акция на фронта.Да заминават,прав им път,но нека си платят предварително обратното пътуване,че техния герой май още се търкаля изоставен някъде в снега.

    Коментиран от #24

  • 17 Величко

    10 0 Отговор
    МРАЗЯ РЕКЛАМИТЕ ! ДОСАЖДАТ ...
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Съсед на автора

    2 6 Отговор

    До коментар #14 от "Професор":

    Аз доколкото го познавам, понеже не е арогантен, не би ти казал да си евеш май ката, а да си туриш отзад запетайката. Извинявам се, че опорочавам идеалистичната идея за футболен и обществен възход, но ти вече си ме изпреварил, "професоре"
  • 20 Опааа

    12 3 Отговор
    Тервеееел! Много си пРост!

    Коментиран от #28

  • 21 Тервелееее

    12 1 Отговор
    Тервеле ти наистина си сбъркал професията.Ама не си виновен ти.Виновни са тези които ти позволяват да пишеш.
  • 22 Артур от Казанската афера

    14 2 Отговор
    На армията проблема е че клуба се управлява от неграмотен човек ,който даже не се е напънал български да научи,клуба му беше натресен насила,за да не го вземе читав собственик,дадоха му бизнес,който се управлява от други,той само се води собственик,от там трябва да се дава нещо за клуба,другите пари отиват при задкулисието и някой милион остава за помака
  • 23 1111

    4 5 Отговор
    Още преди години джуджето се изпусна ,квото е дадено като финанси е избито многократно до оня момент бил взел от клуба 80 милиона
  • 24 Сандьо, батка,

    3 3 Отговор

    До коментар #16 от "Сандо":

    само едно нещо - справка с коментар 13 !
  • 25 Сандо

    9 5 Отговор

    До коментар #5 от "Дааа":

    Това не е само в България.За тези,които следяха събитията в Украйна,им е много добре известно как и за какво бяха използвани футболните агитки.А пък сега се сетих как на сините ултраси им беше забранено да викат на мачове бойния призив "Сините в Атака!",тогава Сидеров и партията му сериозно бяха стреснали и управляващи,и посолства.
  • 26 уйко калеко

    9 8 Отговор
    ФУТБОЛНИТЕ ОТБОРИ ЛЕВСКИ И ЦСКА СА НА ТОВА ДЕРЕДЖЕ ЗАЩОТО Я НЯМА ТАТОВАТА,, ХРАНИЛКА.. КАК ТЕЗИ КЛУБОВЕ НЕ САМО ВЪВ ФУТБОЛА ,А ВЪОБЩЕ В СПОРТА ПОСТИГНАХА УСПЕХИТЕ СИ?ЧРЕЗ СОЦ.ЯСЛАТА ОТ КОЯТО ПОЛУЧАВАХА ЛЪВСКИЯ ПАЙ.КРАДЯХА БЕЗ ПРОБЛЕМ НАЙ ГОЛЕМИТЕ ТАЛАНТИ В БЪЛГАРСКИЯ СПОРТ ОТ ДРУГИТЕ КЛУБОВЕ.С ПАДАНЕТО НА СОЦИАЛИЗЪМА СПРЯ ДЪРЖАВНАТА ЯСЛА И ЗАТОВА СА НА ТАКОВА ДЕРЕДЖЕ.ТОВА Е ИСТИНАТА.

    Коментиран от #40

  • 27 Да си пишем нещо там

    13 2 Отговор
    Трудно се намира смисълът в статията,ама карай,нещо да си твори автора там.........
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Мдааааа

    14 3 Отговор
    Доста ограничен коментар, това е чист криминален случай, но е по-лесно да се слагат етикети върху всички фенове, отколкото върху полицията , която при всички хулиганства е безпомощна, задържани, осъдени със забрана за мачове , има ли, колко, само приказки?
  • 30 Варненско говедо

    7 8 Отговор
    Момент! Авторе, написал си нещо, абсолютно безсмислено.

    Виж сега моята история (Не моята борба)

    Бях малък, може би не повече от 14-15 годишен когато във Варна играха Спартак и ЦСКА. За първи път от над 25 години Спартак взе победа (по спомен 2:0) срещу отборът на ЦСКА. Стадионът беше пълен. Аз бях с придружител. Неслучайно се бях облякъл със синя тениска, но това беше просто тениска! Без надписи - проста синя тениска! Роднини живееха и все още живеят съвсем близо до стадиона. След мача имах уговорка да отида да ги видя, защото се притесняваха. Тогава ме нападнаха едни момчета и ми скъсаха тениската. Биха ми няколко шамара и изядох един два ритника тичешком. Това беше момента в който намразих ЦСКА... Поради личният ми опит.

    Пораснах. Станах на 20-22.... и започна отмъщението. При всеки мач в София, аз бях първи във влака още във Варна (често не плащахме билети и чупихме купетата, ако някой имаше против нас)

    На опера, на опера, отиваме на опера... по дяволите футбола, отиваме на опера...

    Така пеехме. Преди всеки мач се събирахме с приятели в студенски град и от там шествие до стадионите (предимно националния) ... Пиян залян... къде видех чорбар забравях, че съм смъртен. Смело напред!

    Хвърляли са ме от мост. Пукали са ми главата... но боят си е бой! Той е навсякъде по света - Челси Уест Хям, Лацио-Рома, Реал-Барса... абе навсякъде грандовете имат в изобилие случки на побойща, и дори смъртни случай! (Не подкрепям)

    А при нас има

    Коментиран от #33, #49, #50

  • 31 Иво

    10 9 Отговор
    Ами правилно са го били щом е чорбар.
  • 32 Варненско говедо 2

    10 9 Отговор
    И при нас има вражди. Не само Левски и ЦСКА, ами Спартак - Черно море? Ами Нефтохимик (по онов време) Черноморец? Ами Локо - Ботев?

    Хей! Хора! Не подкрепям насилието, но то е част от нашата реалност. И момчетата трябва да се научат, че невинаги законите и държавата ти помагат. Често сам трябва да се справяш. Бият те - изправяш се - преследваш - биеш! После теб те преследват - после ти ... и така ще бъде до край!

    И научете децата си, че живеят в груба материална реалност, където винаги винаги винаги може да се случи някой да те нарита, дори да не си виновен.

    Къде къде по- големи престъпления се толерират. Вие уревахте Вселената за един тупаник?!

    Както написах. И мен ме биха! Ама майка ми не рева по новините, а баща ми ми каза: Мъжете не плачат! Стават и се бият!

    Точка!

    Син терор Варна!

    Пилето, Малкия, Брадата...
    Достатъчно е....

    Коментиран от #51

  • 33 уйко калеко

    9 6 Отговор

    До коментар #30 от "Варненско говедо":

    Браво на теб.,Вместо да чупиш купета защо не отиде някъде да ядеш Л---А.
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 А50

    13 1 Отговор
    Селекция на практика няма защото още от детските клубове напред вървят децата на заможните родители, после врътки на пари с вносни играчи и накрая тото мачове, какъв футбол какъв спорт

    Коментиран от #43

  • 37 Нури

    4 1 Отговор

    До коментар #5 от "Дааа":

    Точен Вие коментарът
  • 38 Бродиренков

    4 1 Отговор
    Абе мани Левски...пиши що става с Везенков и неговият Санкременто
  • 39 Синьочервен

    2 2 Отговор
    Големи сте
  • 40 Само питам

    9 5 Отговор

    До коментар #26 от "уйко калеко":

    Кога е спирала хранилката за отбора на всички власти? Знаеш ли кой е той ?Този който поздравява с фашистки поздрав в Скопие,който прилапва кинтите от Пощенска банка( Пощенец Сф),който влачи бюста на Сталин на връх Сталин( Мусала),на ДС и баба Цола,на МВР( Левски с Патлак) ,на СДС и евреите( Мобилтел -единствен телеопетатор в България,Майкъл Чорни),на тотото и прословутата козирка .Досега сто пъти трябваше да е Левски при аматьорите,както направиха Локо сф и ЦСКА1948.Но няма закони за отбора на всички власти.

    Коментиран от #42

  • 41 Анонимен

    9 1 Отговор
    Няма казарма, младежите се обединяват около партийни лидери,които им пълнят главите с лозунги и врагове,насъскват ги да се бият и да си вдигат адреналина. Виждал съм ги как ги водят като шпиц команди, обличат ги в черни дрехи, карат ги да вдигат ръце като хитлеристи. Левски няма нищо общо с тази паплач. Не насъсквайте общественото мнение срещу този отбор. Левски има най-толерантната публика. А боклуци има сред привържениците на всеки клуб. Спомням си пернишките дебили. Сега ги няма в елита и е спокойно.
  • 42 Левски 1914

    7 6 Отговор

    До коментар #40 от "Само питам":

    А МЕНТЕТО къде трябва да е?

    Коментиран от #52

  • 43 Точно

    8 0 Отговор

    До коментар #36 от "А50":

    Няма значение таланта на децата.
    Родителите плащат такса за тренировка до
    14 г.
    За да продължи детето в отборите след това, тарифата е 25000 в Славия и 50000 в Левски и ЦСКА. Тези суми могат да си позволят само заможните, така че огромна част от наистина талантливите деца приключват с футбола.
  • 44 Йеронимус БОШ

    6 3 Отговор
    Сините момчетии явно са храбри и смели ! Затова са провели и една равностойна по кураж битка , ПЕТ към ЕДНО !
  • 45 Зайо Байо

    7 3 Отговор
    Тези фенове трябваше да отидат в Малта и да набият сервитьорите , тенекиджиите ,учителите от великолепния отбор Хамрун СПартанс , които биха сините и ги отстраниха ! Ама на - смелостта им стига само до това .....5 срещу 1 !?
  • 46 кумчо ВЪЛЧО

    6 4 Отговор
    Какво да кажем за отбор с такива фенове и собственици , като Бойко И Делян , с прякори Тулупа , Мутра , Тиквата , Шиши , Прасето .....! Леле - мале !
  • 47 мухата ЦЕЦЕ

    5 5 Отговор
    Много поздрави за Леевски от Хамрун Малта !

    Коментиран от #53

  • 48 филоксерА

    5 3 Отговор
    Отборът на Властта , на Бойко и Делян .......!
  • 49 Тото 1 и Тото 2

    3 1 Отговор

    До коментар #30 от "Варненско говедо":

    Не вярвам лекар да може да ти помогне , но психиатър би опитал поне диагноза да ти даде ! Горкият !
  • 50 На БАБА фърчилото

    3 0 Отговор

    До коментар #30 от "Варненско говедо":

    Твоята ИСТОРИЯ.....? Борба ? Гъделът да се сравняваш с чичо Долфи ли прозира зад това - Не Борба , а история ? Приел си се много на сериозно . Стига бе , майтапчия си , ама от сериозните явно ! Я напиши още нещо ! Може да станеш много четен и начетен автор , току виж !
  • 51 райберЪТ

    2 1 Отговор

    До коментар #32 от "Варненско говедо 2":

    Нали не си някакъв АУТсайдер , който опитва да надскочи средата си ? Виждам , че пишеш горе-долу грамотно с изключение на Уревах с О и на Вселена , но с малко В ! А може би ти е липсвала родителска близост , топлина и обич ? Знае ли човек ? Уродливостта може да се пръкне на всевъзможни и изненадващи места. И въпреки всичко , има надежда и за теб .....май !
  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Левски 1914

    5 4 Отговор

    До коментар #47 от "мухата ЦЕЦЕ":

    6 пепсита за МЕНТЕТО моля!

    Коментиран от #54

  • 54 Ровя В явоР

    3 4 Отговор

    До коментар #53 от "Левски 1914":

    НАП наистина гледа зад ъгъла , а зад НАП надничат Бойко и Делян и чакат да си вземат отбора ! Техното си е техно ! А вие събирайте пари-дарения , за да ги охраните още !

    Коментиран от #56

  • 55 Петер Брьогел

    4 5 Отговор
    Глупостта на СИНИТЕ няма граница явно. След цялата омраза , доносничествно , погребения , с които ни заливаха , след ГАВРАТА с Хамрун Малта , след резила на Казанската афера , след приетите лични пари от Делян Пеевски , след страха на Борисов да си вземе акциите и отбора , след наглостта да казват , че са Сами Срещу Всички , след цялата грижа с която ги обливаха всички управляващи .............КАКВО ПОВЕЧЕ ИСКАТ и от КАКВО СЕ ОПЛАКВАТ ?

    Коментиран от #57

  • 56 Левски 1914

    7 2 Отговор

    До коментар #54 от "Ровя В явоР":

    А вие защо не си спасихте отбора, а припознахте Литекс обединен с Етрополе? Кой ще плаща задълженията на ФАЛИРАЛИЯ отбор? Аз предпочитам ако имам да взимам пари и след 5 години да ги взема ама да ги взема, а на ФАЛИРАЛИЯ отбор парите НАП никога няма да ги вземе.
  • 57 Левски 1914

    6 2 Отговор

    До коментар #55 от "Петер Брьогел":

    А за сделката с ТИРЕ МЕНТЕ Борисов не е ли замесен? Кой каза ще ви направя две цска да си ги гледате, едното в събота , другото в неделя? Хи хи хи.
  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 тер ил

    2 2 Отговор
    Левски е в едно от най-тежките си футболни състояния

    Маркетинговите пропуски и на двата бранда/гранда

    Под футболна демокрация разбирам, голям брой от лица (препоръчително е някои да са поне милионери)

    И сега, ако някой ми каже, че това не е огромен скандал с Левски и ЦСКА и че няма общо с това вероятността "сините" да са шампиони на България този сезон да е около 2 процента според предварителни очаквания по средата на шампионата, лично аз ще се отчая за футболна България.

    Няма такава по върня, не мога да разбера как ти хрумват тези безсмислици?!
  • 60 Винкело

    0 0 Отговор
    Нищо не разбрах от тоз качамак мисли, факти, идеи, демокрации...