Last news in Fakti

28 Януари, 2024 14:39 1 169 1

Кой ще наследи Шави в Барселона

  • шави-
  • барселона-
  • треньор-
  • смяна-
  • оставка-
  • клоп-
  • мота

Клоп е сред спряганите имена

Кой ще наследи Шави в Барселона - 1
Снимка: Факти.бг/Архив

Изявлението на Шави Ернандес, че ще напусне Барселона в края на сезона, е тема №1 в испанската спортна преса. Наставникът на каталунците обяви това след много горчивата загуба от Виляреал с 3:5 снощи. И бе категоричен, че няма шанс да промени решението си.

Спортните издания разкриват повече детайли около решението на Чави. Според информациите наставникът на Барселона е обмислял да обяви напускането си още преди Коледа и е взел окончателното си решение след финала за Суперкупата на Испания, загубен катастрофално от големия съперник Реал Мадрид с 1:4. Шави е искал да обяви, че напуска тогава, но обкръжението му го е спряло, предава sportal.bg.

Според радио програмата “Карусел Депортиво” президентът на Барселона Жоан Лапорта е помолил Шави да не говори веднага след мача, защото не е най-подходящият момент, но наставникът е бил твърд в решението си. Лапорта е попитал треньора си дали иска да излезе заедно с него пред журналистите, но треньорът е отговорил, че това не е необходимо.

Междувременно вече започнаха спекулациите кой ще бъде следващият наставник на Барселона, като каталунското издание “Спорт” дава повече подробности.

Наставникът на втория отбор на Барселона Рафаел Маркес е един от вариантите за наследник на Шави. Мексиканецът говори по темата вчера пред репортерите и каза: "Не можеш да откажеш на такава възможност. И ако тя дойде, ще се опитам да бъда на разположение и ще се опитам да дам най-доброто от себе си”.

Друго име, за което се пише все по-често, е наставникът на Болоня Тиаго Мота, който също е бивш футболист на Барселона. Сред останалите варианти за наследник на Шави са и двама от настоящите треньори в Ла Лига - наставникът на сензацията Жирона Мичел, както и Иманол Алгуасил, който води Реал Сосиедад. Споменава се също друг бивш футболист на Барселона - нидерландецът Джовани ван Бронкхорст, който за последно води Рейнджърс. Италианският мениджър на Брайтън Роберто Де Дзерби, който прави чудеса с “чайките”, също е сред спряганите имена.

Разбира се, във фенските форуми на Барселона най-споменаваното име е това на мениджъра на Ливърпул Юрген Клоп, който също обяви, че ще напусне мърсисайдци в края на сезона.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Юрген

    2 1 Отговор
    Клоп няма да отиде в Бареселона никога-националният на Германия е единствен вариант за мен