Last news in Fakti

28 Януари, 2024 20:40 1 462 4

Лапорта за Шави: Постъпката му е достойна

  • шави-
  • лапорта-
  • барселона-
  • виляреал-
  • загуба-
  • оставка

Няма да има треньорска рокада до края на сезона

Лапорта за Шави: Постъпката му е достойна - 1
Снимка: БГНЕС/Архив

Ръководството на Барселона изрази подкрепа към старши треньора Шави Ернандес, въпреки че той заяви намерение да напусне в края на сезона. Президентът на клуба Жоан Лапорта каза, че няма да прави треньорска смяна и очаква Шави да остане напълно отдаден в оставащите мачове до края на сезона, предава БТА.

Президентът се срещна с треньора и отбора ден, след като Шави каза, че ще напусне. Съобщението на треньора дойде след загубата на отбора с 3:5 у дома от Виляреал в испанското първенство в събота.

"Шави ми каза, че в края на сезона ще напусне, но че иска да завърши сезона и това е формула, която приемам, защото той е този, който ми я предложи, той е легенда на Барселона, каза Лапорта. - Той е честен човек, действа с пълно достойнство и обича Барса. Приемам го, защото знам, че ще бъде напълно отдаден до края на сезона."

Загубата от Виляреал остави Барселона на 10 точки зад Реал Мадрид и на 11 след лидера Жирона. Каталунският клуб вече беше елиминиран от Атлетик Билбао на четвъртфиналите за Купата на Краля и загуби с 1:4 от Реал Мадрид във финала за Суперкупата на Испания.

"Лигата ще бъде трудна за спечелване, но не е невъзможно. Трябва да се борим до края и да видим какво ще се случи. Ще имаме нужда от подкрепата на нашите фенове, за да можем да се опитаме да спечелим Шампионската лига. Ще вървим стъпка по стъпка. С ангажимента на всички вярвам, че все още можем постигнем някои от целите, които си поставихме за сезона", добави Лапорта.

Барселона се изправя срещу Наполи в осминафиналите на Шампионската лига, а това е етап, който тимът не е преминавал след груповата фаза през последните два сезона.

Лапорта не каза нищо за търсене на заместник на Шави. Клубът изпитва финансови затруднения и не е в добра позиция за привличане на нови играчи.

Шави каза, че решението да напусне в края на сезона е било взето преди загубата от Виляреал, въпреки че поражението е помогнало за ускоряване на обявяването.

"Чувството да си треньор на Барселона е жестоко, неприятно е, чувстваш се, че не получаваш уважението, което заслужаваш. Това те изтощава, засяга психическото ти здраве, емоциите ти, до точката, в която казваш, че не можеш да продължиш. Моите близки знаят това“, коментира Шави.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ехаа

    4 2 Отговор
    Тоя като перуката, нашия завалията от десетина години подаваше оставка...
  • 2 Гост

    7 1 Отговор
    Шави...Ал Садд не е Барса...имаше точно 2 год.като треньор и застана начело на Барселона...Натрупай стаж и винаги си добре дошъл.но за момента не си за отбора..

    Коментиран от #3, #4

  • 3 Ал Садд

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "Гост":

    е много по-честен и стойностен отбор от Прца
  • 4 ⚜️Просветен⚜️

    1 1 Отговор

    До коментар #2 от "Гост":

    Луд е тоя който го покани! Не е луд Шави! Ръководството на тоя мизерен и измамен клуб единствено е по просто от феновете си! Те са най простите!