29 Януари, 2024 09:11 2 541 5

Огромна сензация в тениса?

  • спорт

Европа разгромява всички други континенти в Шлема при мъжете от над 10 години

Огромна сензация в тениса? - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Няма нищо изненадващо, че Яник Синер спечели Аустрелиън Оупън 2024. Във Факти загатнахме още след осминафиналите, че Новак Джокович най-вероятно ще има проблеми с Яник. Младокът не загуби сет до полуфиналите.

Тотална сензация (исторически) обаче е, че само представители на Европа печелят титлите при мъжете в Шлема от Откритото първенство на САЩ през 2009 година.

През този сезон в тениса в Ню Йорк ликува аржентинецът Хуан Мартин дел Потро.

От Аустрелиън Оупън 2010 титлите при мъжете отиват само за европейци. Това трябва да е тенис-шок за силните школи на САЩ и Австралия.

Американците и австралийците имат най-много титли от Шлема и като общ брой трофеи и като играчи ликували с тях.
Спад има и в традиционно силните школи на Аржентина и Бразилия и като цяло тенисистите, които не са европейци са с много големи проблеми при мъжете в Шлема, стигне ли се до решаващи мачове в турнирите.

За справка американците имат 147 титли с 49 шампиони. А най-високо ранкираният им играч в момента е Тейлър Фриц 9-ти в подреждането на АТП.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 лют пипер

    6 0 Отговор
    Огромна сензация в тениса. НЕ МОЖЕ ЛИ ДА Е ГОЛЯМА ТАЗИ СЕНЗАЦИЯ,А НЕ ОГРОМНА?! Огромно е Слънцето.
  • 2 абе

    5 0 Отговор
    тениса е специфичен спорт игра в която непредизвиканите грешки могат да се сложат в голяната графа спортен късмет така че зак пък сензация едва ли!
  • 3 3.14К

    7 0 Отговор
    А коментаторите изпаднаха в делириум, че сърбин и руснак не спечелиха турнира, за да не "засенчат" прекалено Надал и Федерер с резултатите си. Николай Драгиев даже искаше да вмени колективна вина на руснаците за войната в Украйна, като отнемането на знамето не било достатъчно.
  • 4 Иво

    5 1 Отговор
    Не Европа,а Джокович,Надал и Федерер.
    Общо имат 66 титли по 4 на година смятайте вие колко години са
  • 5 Нищо не сте загатнали

    2 2 Отговор
    Само хвалите този симулант Джокович.