5 Януари, 2014 10:00 882 0

Нещо повече от мач

  • серия а-
  • ювентус-
  • рома-
  • дерби

Статистиката е на страната на Ювентус

Нещо повече от мач - 1
Снимка: БТА

Днес ще се изиграят първите мачове за 2014 година в италианската Серия „А”. В 16:00 часа българско време Киево приема Каляри, а три часа по-късно Фиорентина излиза срещу Ливорно у дома в търсене на задължителни три точки. Друг мач обаче приковава вниманието на милионите фенове на калчото по света.

В 21:45 часа шампионът Ювентус прима на свой терен втория във временното класиране и основен конкурент на „бианконерите” за скудетото Рома. „Вълците” изостават на 5 точки от торинци, а загуба днес може да означава край на мечтите за титла.

Възпитаниците на Антонио Конте, които са лидери в таблицата с актив от 46 точки, ще търсят десета поредна победа в първенството. Статистиката също е на тяхна страна – четири победи в последните шест мача срещу столичани, както и 81 успеха срещу само 41 за „джалоросите” в исторически план в калчото.

Момчетата на Руди Гарсия обаче нямат загуба от началото на сезона и ще са пределно мотивирани да вземат нещо в Торино. За Юве в игра се завръща „мотора” на тима Андреа Пирло, който няколко седмици лекува контузия на коляното.

Легендата на Рома пък Франческо Тоти започна словесна война с противниците,обвинявайки ги, че печелят титли благодарение на съдийска помощ. Отговорът не закъсня – Джорджо Киелини заяви, че тимът се е доказал на терена, а Антонио Конте възприе думите на Тоти като „шега”.

Според „Гадзета дело Спорт” Ювентус ще излезе със схема на игра 3-5-2: Буфон, Бардзали, Бонучи, Киелини, Лихтщайнер, Видал, Пирло, Погба, Асамоа, Тевес и Йоренте. Рома ще заложи на 4-3-3: Де Санктис, Майкон, Бенатия, Кастан, Додо, Пянич, Де Роси, Стротман, Жервиньо, Тоти и Дестро.

Едно е сигурно – това ще е нещо повече от поредния мач с марка Серия „А”. Победа тук може да обърне сезона на Рома, а загуба може да означава едно – безаварийно пътуване на Ювентус към трета поредна титла на Апенините. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА