Last news in Fakti

23 Декември, 2013 13:34 1 030 0

6 за Юве, останалите – със забележки

  • серия а-
  • ювентус-
  • милан-
  • рома-
  • обзор-
  • наполи-
  • лацио-
  • забележки

Конкурентите на Юве да стягат редици, защото скудетото се отдалечава с всеки изминал кръг ! Голямото разочарование на Серия „А“ се казва Милан

6 за Юве, останалите – със забележки - 1
Снимка: ЕПА/ БГНЕС

Настъпи краят на часа по италиански футбол. Какво научихме за изминаващата 2013 година? Отговорът е очевиден, дори и с невъоръжено око – Ювентус властва, другите гледат! В калчото строгата госпожа с показалката всъщност е „Старата госпожа“.

В неделя се изиграха и последните срещи за календарната 2013 година, които само затвърдиха впечатленията за нивото и възможностите на отборите от Серия „А“.

Двукратният, запътил се към трета поредна титла, шампион

Ювентус смачка като гост Аталанта с 4:1,

записвайки девета поредна победа в първенството.

Този факт показва колко много всъщност можем да научим от загубите. В края на месец октомври „бианконерите“ поведоха с два гола на кръвния враг Фиорентина насред Флоренция, но само за 15 минути през второто полувреме допуснаха четири гола, губейки за първи път през сезона. И сякаш като ужилени „бианконерите“ смачкаха всичко, изпречило се на пътя им, след това в изблик на ярост, допускайки само един гол в следващите девет двубоя.

Летните попълнения Карлос Тевес и Фернандо Йоренте се вписаха отлично в тима от Торино, изграждайки взривоопасен тандем в предни позиции. Юве се е запътил към трета титла, а темповете са плашещи противника. Голямото разочарование за Антонио Конте и компания обаче е ранното отпадане в Шампионската лига, което обаче ще даде възможност на

„Старата госпожа“ да атакува Лига Европа,

което може да пооправи престижа на иначе позабравената европейска слава на клуба. Допълнителен стимул е и фактът, че финалът ще се изиграе на „Ювентус стейдиъм“ в подножието на Алпите.

Следващият в класирането е Рома. „Вълците“ продадоха част от звездите си през лятното меркато, но привлякоха някои класни играчи, както и нов треньор – Руди Гарсия. Столичани са и единственият тим в калчото без загуба, което постижение говори достатъчно за амбициите на отбора. Въпреки това е спорно дали той може да се противопостави на обиграния и опитен Ювентус, който през последните 2 години придоби именно тази способност да печели бавно, но славно срещу т.нар. „малки“ отбори. Недостатък, който коства 5 равенства на Рома! Отговор ще получим на 5 януари, когато

„бианконерите“ приемат възпитаниците на Руди

Гарсия в Торино. Пишем „забележка“ на Рома именно заради гафа с петте равенства в шест мача от началото на ноември до средата на декември, които отдалечиха „вълците“ на 5 точки от лидера.

Трети по хубост е Наполи.

Рафа Бенитес наложи колонизация от испански играчи, които се вписаха добре в калчото.

Въпреки това неаполитанците са нестабилни, а много често наставникът, иначе кален в турнирни битки, предприема налудничави ходове, ставайки за смях пред италианските си колеги. Най-тежкото поражение за тима от началото на сезона е катастрофата в Торино – 3:0 за Юве. Отборът отпадна и от Шампионската лига, въпреки че събра рекордните за трети тим в групата 12 точки. Сезонът не е обречен, но атака на скудетото към момента е само илюзия.

Голямото разочарование на Серия „А“ се казва Милан.

Загубата от Интер в градското дерби е дребен кусур в сравнение с цялостното представяне на „росонерите“. Едва 19 спечелени точки след 17 мача отреждат срамната 13-а позиция във временното класиране. По всички личи, че кредитът на доверие към Масимилиано Алегри вече се изчерпва и ще са нужни цялостни промени за доброто на клуба. В последните си 9 мача в калчото Милан спечели само една победа и след Нова година ще доиграе сезона. Малка утеха за тифозите е класирането на осминафинал в Шампионската лига, което постижение едва ли ще компенсира (и финансово) задаващото се евроНЕучастие догодина.

Бившият играч на Милан Звонимир Бобан обобщи прекрасно сезона на тима до момента - „Най-лошият в ерата Галиани!“, заяви хърватинът пред „Sky Sport Italia“.

Интер на Валтер Мадзари и Фиорентина на Винченцо Монтела са сред топ тимовете,

които обаче ще се борят единствено за евроквота. Нито един от двата тима не може да си позволи дори мечти за скудетото, имайки предвид конкуренцията. Догодина – може би!

Приятната изненада в първенството е Верона. Неприятната изненада (за някои) е Николай Михайлов, който търка скамейката за сметка на бразилския страж Рафаел. Тимът е на шеста позиция с 29 точки.

Съперникът на българския шампион Лудогорец в Лига Европа Лацио е 10-и с 20 точки. „Орлите“ имат само пет победи от началото на сезона и освен с име не могат да изплашат българските „орли“.

Изпращаме интересна и многообразна година във футболен аспект. Марката

„италиански футбол“ за пореден път показа качествата си

с нетърпение ще чакаме подновяването на един от най-интересните шампионати на Стария континент.

А дотогава конкурентите на Юве да стягат редици, защото скудетото се отдалечава с всеки изминал кръг!

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА