Last news in Fakti

7 Февруари, 2024 14:18 1 738 1

Палавник от Балканите разруши защитата на тим в НБА

  • спорт

Дончич е гордост за Балканите

Палавник от Балканите разруши защитата на тим в НБА - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Далас Маверикс спечели гостуването си на Бруклин Нетс със 119:107 в мач от редовния сезон на Националната баскетболна асоциация на САЩ и Канада.

Гардът от Словения Лука Дончич е известен с това, че винаги, когато има възможност подкрепя от игрището националния тим на родината си. Не крие, че употребява силен алкохол от време на време и обича да слуша песни на Лепа Брена при пълна тренировъчна зала на Далас с треньори и играчи. Да се запознаят съотборниците и наставниците в САЩ с творчеството на звездната певица от Балканите.

Разбира се, Лука най-вече е вълшебен гард. Той ще е титулярен плеймейкър в Мача на звездите за 2024 година и тази вечер разруши баскетболно отбраната на Нетс.

35 точки и 9 асистенции за Лука. Той може да е гард, но като борец в подкошието доминира със сила и пласиране. Дончич хвана "само" 18 борби при гостуването срещу Нетс. Което за гард и играч висок 201 сантиметра е невероятно.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пища Хуфнагел

    2 0 Отговор
    А спортист номер 1 на България, къде го слагате.