Last news in Fakti

13 Февруари, 2024 16:10 1 452 7

Бивш селекционер на България и легенда на Германия: Дядовците ми са служили пряко на Хитлер

  • лотар матеус-
  • футбол-
  • хитлер-
  • адолф хитлер-
  • национален селекционер

Лотар Матеус разкри любопитни факти около семейството си

 Бивш селекционер на България и легенда на Германия: Дядовците ми са служили пряко на Хитлер - 1

През последните дни медиите в Германия се занимават със семейните истории на актуални популярни личности от различни сфери. Поводът за това е биографията на дядото на министър Анелена Бербьок, който е бил офицер от Нацистка Германия по време на Втората световна война.

Вестник Bild се занимава с тази разработка и така откри, че дядото на министър Бербьок – Валдемар, е бил полковник от армията на Хитлер. Журналистите, които се занимаваха с този материал, публикуваха списък с известни хора, които открито говорят за нацисткото минало на своите предци.

Заглавната снимка на материала показва марша на войниците на нацистка Германия през Загреб през април 1941-а година след окупацията на Кралство Югославия. В текста се посочва, че повече от 18 000 000 германци са служили в частите на Вермахта, който е бил под командването на Адолф Хитлер.

Един от тези, които без притеснение говори за миналото на семейството си, е бившият национален селекционер на България и легенда на германския футбол – Лотар Матеус. Самият той разкри любопитни факти около семейството си.

„Зная само, че бащата на майка ми е загинал във войната, а дядо ми по бащина линия е избягал от Зилезия с цялото си семейство, което беше от шест деца. Зная, че са пътували три или четири дни, за да стигнат крайната си точка – Ерланген“, заяви Матеус в изявление за Bild.

Освен Лотар Матеус, министър-председателят на Саксония Райнер Хазелоф, адвокат Герхард Ран, актьорът Франсис Фултън-Шмидт, политикът Доротея Бер и историкът Щефан Браубургер говориха за нацисткото минало на собствените си семейства. Припомняме, че Матеус ръководеше "лъвовете" за почти една година (2010-а и 2011-а година).


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    15 0 Отговор
    Хуго Бос е бил личен шивач на фюрера и армията му ❗
  • 2 е това не е повод за

    8 4 Отговор
    гордост . Който неслужеше го пращаха в Треблинка и Аушвиц . Хитлер мразеше футбол .

    Коментиран от #5

  • 3 То така се говори като стане патаклама

    3 8 Отговор
    виновен Хитлер не германците
    И за СССР са виновни руснаците не Сталин
  • 4 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    5 1 Отговор
    Фердинанд Порше -
    общото между ФВ Костенурка, Сребърните стрели на Мерцедес и Порше 911 ❕
  • 5 Как бе

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "е това не е повод за":

    а Шалке 04?
  • 6 Само питам

    6 1 Отговор
    Сега Матеус син на бежанец ли се оказа? А защо дядо му е бягал?
  • 7 Софийски

    1 0 Отговор
    И бронираните мерцедеси на нашите са от Германия.