Last news in Fakti

13 Февруари, 2024 18:47 2 119 0

Тиери Анри разбира защо Клоп напуска Ливърпул, назова причината

  • юрген клоп-
  • ливърпул-
  • арсена-
  • футбол-
  • висша лига-
  • тиери анри

Към този момент Клоп е най-дълго служещият мениджър във Висшата лига, следван от Хосеп Гуардиола в Манчестър Сити, но има нарастващи опасения, че продължителното водене на клуб води до бърнаут

Тиери Анри разбира защо Клоп напуска Ливърпул, назова причината - 1

Легендарният нападател на Арсенал Тиери Анри вярва, че Юрген Клоп е взел правилното решение да се оттегли като мениджър на Ливърпул в края на сезона, за да запази здравия си разум. Бившият голаджия от Франция смята, че изискванията към елитните мениджъри са станали толкова големи, че натискът става твърде голям.

Към този момент Клоп е най-дълго служещият мениджър във Висшата лига, следван от Хосеп Гуардиола в Манчестър Сити, но има нарастващи опасения, че продължителното водене на клуб води до бърнаут (бел.ред – прегаряне).

Говорейки в ролята си на анализатор за CBS Sporots, Анри каза: „Пеп беше в Барселона и взе година отпуск. Клоп е в Ливърпул и сега спира. Шави бе в Барселона, той също спира. Това са три големи клуба. Обикновено това е мечтана работа, а те приключват. Това ви казва историята. Натискът е огромен – всеки говори, социални мрежи и какво ли още не. Трудно е да си мениджър и на никой да не му пука за теб. В един момент трябваше да се погрижите за себе си“, каза Анри.

„Разбирам добре феновете и всички замесени, включително журналистите. Не мислете само за себе си как ще липсва Клоп за вас и за Ливърпул. Знаем това, но знам, че семейството му е липсвало на него, свободното му време, разумът. Когато научих новината си казах: „Браво на теб, човече“.

През миналата седмица мениджърът на Тотнъм Хотспър – Ангелос Постекоклу, каза, че според него клубовете трябва да предоставят услуги за подкрепа към треньорите поради повишените изисквания.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА