Last news in Fakti

13 Февруари, 2024 20:40 1 044 1

Испанец, италианец и германец в списъка на Барса за нов треньор

  • шави-
  • футбол-
  • ла лига-
  • барселона-
  • треньор

Изглежда има само един италианец, който покрива критериите

Испанец, италианец и германец в списъка на Барса за нов треньор - 1

Барселона продължава работата по търсене на треньор. На 27 януари Шави обяви, че ще напусне поста си след края на сезона, а в дните след това започнаха първите спекулации за името на евентуалния негов заместник. Споменаваха се Рубен Аморим, Тиаго Мота, Юрген Клоп, Пеп Гуардиола и др.

Последните информации в Испания твърдят, че списъкът е съкратен до трима – испанец, италианец и германец. Изглежда има само един италианец, който покрива критериите. Това е Роберто де Дзерби, който в момента е начело на Брайтън. 44-годишният специалист има откупна клауза в договора си с “чайките“, която е в размер на 12 милиона евро.

Няколко германци бяха спрягани за треньорския пост в Барселона. Най-често се споменаваше Ханзи Флик, който в момента е без работа. Сред другите по-сериозни кандидати са Юлиан Нагелсман, който е обвързан с националния отбор на Германия до края на Евро 2024, както и настоящият треньор на Байерн Томас Тухел, за когото не е сигурно, че ще запази поста си през лятото.

Испанските варианти за Барселона бяха най-много. Гарсиа Пимиента (в момента начело на Лас Палмас), Мичел Санчес (Жирона) и Иманол Алгуасил (Реал Сосиедад) побързаха да отрекат възможността да поемат каталунците и спекулациите с техните имена бързо приключиха. Един от най-споменаваните испански варианти е Шаби Алонсо, но интерес към него имат още Ливърпул и Байерн. Освен това не е сигурно как в Каталуня ще приемат 42-годишния специалист, който е бивш играч на Реал (Мадрид).


Поставете оценка:
Оценка 4 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дрън дрън та пляс

    0 0 Отговор
    Един испанец, един италианец и един германец влизат в бар.....