Last news in Fakti

14 Февруари, 2024 23:59 1 624 2

Баварската машина на колене и в Рим

  • байерн мюнхен-
  • футбол-
  • лацио-
  • шампионска лига

Единственият гол в мача вкара Чиро Имобиле в 69-ата минута от дузпа, при която червен картон получи Дайо Упамекано

Баварската машина на колене и в Рим - 1


Байерн Мюнхен загуби с 0:1 гостуването си на Лацио в първи осминафинален мач в Шампионска лига. Единственият гол в мача вкара Чиро Имобиле в 69-ата минута от дузпа, при която червен картон получи Дайо Упамекано.

Баварците не успяха да се разпишат във втори пореден мач, а по-лошото е, че не създадоха и сериозни опасности пред Иван Проведел. Възпитаниците на Томас Тухел затвърдиха слабата си форма и допуснаха втора загуба след поражението с 0:3 от Байер Леверкузен. Римските орли приеха инициативата в мача и опитаха да изненадат съперника си на контраатака. Именно при такава в 66-ата минута Дайо Упамекано фаулира Густав Исаксен, при което се стигна до дузпа за домакините и изгонване на французина. До края на мача италианският отбор създаде още две добри възможности, но Фелипе Андерсон и Педро не успяха да се разпишат.

Първата добра възможност в мача се откри пред Байерн. Във 2-ата минута Лирой Сане навлезе в наказателното поле отдясно и подаде към Йозуа Кимих. Халфът отправи силен удар, който премина опасно покрай вратата. Малко след това Томас Мюлер свали центриране на Рафаел Герейро към точката на дузпата, а Хари Кейн отправи удар от трудна позиция, който не намери очертанията на вратата.

В 10-ата минута Джамал Мусиала проби отляво и нанесе удар, който след рикошет излезе в корнер. След неговото изпълнение Нусаир Мазрауи стреля неточно от границата на наказателното поле. В 22-ата минута удар от далечна дистанция на Луис Алберто мина опасно над врата на Мануел Нойер.

В 29-ата минута Дайо Упамекано опита да изненада Иван Проведел от около 25 метра, но прати топката далеч от целта. Три минути след това баварците получиха право да изпълнят фал на границата на наказателното поле. Томас Мюлер отправи удар, който профуча опасно покрай дясната греда.

В 40-ата минута Байерн пропусна най-добрия си шанс за гол до момента в мача. Леон Горетцка проби през центъра в наказателното поле и пусна към Мусиала. Младокът от десетина метра отправи силен удар, който мина над вратата.

Три минути след почивката Густав Исаксен се озова сам срещу Мануел Нойер. Вратаря скъси дистанцията с датчанина и успя да парира удара му. В 58-ата минута Кейн засече с глава центриране на Мюлер отдясно, но прати топката високо над вратата.

В 66-ата минута Фелипе Андерсон отне топката от Кимих в центъра на терена и подхвана атака за домакините. Бразилецът подаде към Чиро Имобиле, който напредна, преодоля двама защитници и подаде към Густав Исаксен в наказателното поле. Фланговият нападател опита удар, а Упамекано стъпи грубо на глезена му. Главният рефер Франсоа Летелие посочи бялата точки и изгони френския защитник с директен червен картон. Имобиле застана зад топката и не сбърка - 1:0.

В 73-ата минута Ким засече центриране от корнер на Кимих, но топката премина покрай вратата. В 85-ата минута Кейн шутира от пряк свободен удар, но топката срещна главата на футболист на Лацио и излезе в корнер. Четири минути по-късно пред домакините се откри шанс за втори гол. Фелипе Андерсон получи отдясно в наказателното поле и опита удар, който в последния момент беше блокиран от Ким.

В продължението на второто полувреме Дайчи Камада намери Педро Родригес в наказателното поле на баварците. Испанският ветеран намери коридор за стрелба и отправи удар, с който Нойер се справи.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Акула

    3 0 Отговор
    Честито Лацио
  • 2 Отборът на Дучето

    3 0 Отговор
    Победи мюнхенските националсоциалисти !
    Аве Лацио !