Last news in Fakti

11 Януари, 2014 16:29 761 0

Австрия доминира на спускането в Алтенмаркт/Цаухензее

  • гьоргъл-
  • фенингер-
  • спускане-
  • рийш

Гьоргъл и Фенигер станаха първа и втора

Австрия доминира на спускането в Алтенмаркт/Цаухензее - 1
Снимка: БТА/АР
Елизабет Гьоргъл спечели спускането пред родна публика от Световната купа по ски-алпийски дисциплини в австрийския курорт Алтенмаркт/Цаухензее. Триумфът на домакините е пълен след второто място на Ана Фенингер. Гьоргъл, световна шампионка за 2011 година в дисциплината, стартира едва 28-а, но стигна до успеха с време от 1:47.45 минута. За 32-годишната австрийка това е пета победа в кариерата за Световната купа. Фенингер остана на 56 стотни от секундата след сънародничката си и записа шести подиум за сезона.
 
Германката Мария Рийш, която спечели две спускания този сезон, се нареди трета на 63 стотни след Гьоргъл. Това бе първа победа за представителка на Австрия в спускането за последните две години.
 
Така Ана Фенингер е начело в генералното класиране за сезона с 677 точки, на шест точки пред Мария Рийш. Тина Вайрайтер от Лихтенщайн, която днес остана четвърта, е на трето място с 659 точки. Рийш е лидерка в подреждането за малкия клистален глобус в спускането с 325 точки.
 
21-годишната австрийка Корнелия Хютер и италианката Елена Фанкини паднаха по време на състезанието, но се отърваха без сериозни контузии. Световната купа за жени продължава в неделя със суперкомбинацията.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА