Last news in Fakti

19 Февруари, 2024 04:35 764 2

ЦСКА не срещна проблеми с Ботев /Враца/

  • цска-
  • ботев враца-
  • футбол

Червените победиха с 3-0 в столицата

ЦСКА София започна убедително пролетния полусезон във футболното ни първенство, като се наложи над Ботев (Враца) с 3:0 на Националния стадион "Васил Левски", в мач от 21-ия кръг, предаде БНР

Два страхотни гола за успеха вкара играещият като ляв защитник Тибо Вион. Между тях отбеляза и Тобиас Хайнц.

Повторен дебют за "червените" направи Фернандо Каранга след 6 години, както и това бе първи официален мач за норвежеца Улаус Скаршем.

Ботев (Враца) бе първият отбор, който се показа като по-опасен в мача. В 5-ата минута на срещата Браян Переа бе изведен на чудесна позиция, а в последния момент Браян Кордоба от "червените" успя да му избие топката в корнер.

Малко по-късно Даниел Генов изскочи сам срещу вратаря на домакините, но Евтимов предвиди действията му, излезе предвидливо и изби топката от краката му.

Веднага след това Генов отново центрира остро, но Скаршем блокира с тяло Илкер Будинов.

В 21-вата минута ЦСКА-излезе напред в резултата. При центриране топката бе избито, но попадна на крака на Тибо Вион, който стреля в движение от 25 метра и я прати в левия ъгъл на вратата на Федерико Бариос.

Положението бе прегледано за потенциален фаул в нападение на Каранга, който задържа с ръце Мартин Ачков, не бе преценено, че попадението остава.

В 29-ата минута Браян Переа отново се измъкна зад гърба на "червената" защита и стреля, но излезлият да го пресрещне Евтимов изби топката в ъглов удар.

Веднага след това Тобиас Хайнц пусна чудесен пас към сънародника си Линдсет, който от непосредствена близост уцели греда.

В 36-ата минута вратарят на врачани Бариос изби неуверено топката, която попадна у Тобиас Хайнц, който го преодоля, а след това изпревари и защитник и насочи топката в мрежата за втори път - 2:0.

В последната минута Каранга вкара топката в мрежата и се затича към Сектор "Г", но попадението не бе зачетено заради положение на засада.

След час игра Тибо Вион отново опита мерника си, като стреля от повече от 30 метра и вкара този път в десния ъгъл на Бариос - 3:0.

След 70-ата минута Нестор Ел Маестро направи три смени наведнъж, като на терена се появиха Мартин Стойчев, Станислав Шопов и Данило Асприля. Малко по-късно на терена се завърна и капитанът Юрген Матай, който се възстанови от тежка контузия.

Пропуски след почивката да домакините направиха Джонатан Линдсет и Станислав Шопов и Данило Асприля в самия край на двубоя.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 София

    1 1 Отговор
    Кураж Ботев Враца

    Коментиран от #2

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.