Last news in Fakti

15 Януари, 2014 11:20 1 173 0

Местна любимка победи Пиронкова в Австралия

  • саманта стосър-
  • австралия-
  • тенис-
  • цветана пиронкова

В друга среща Серина Уилямс победи Весна Долонц и също се класира за третия кръг

Местна любимка победи Пиронкова в Австралия - 1
Снимка: БТА/ XINHUA

Саманта Стосър отстрани най-добрата ни ракета при жените Цветана Пиронкова във втория кръг на Откритото първенство по тенис на Австралия. Представителката на домакините се наложи с 6:2, 6:0 и си осигури участие в следващия кръг на надпреварата. Пиронкова игра с травма на лявото бедро, което изигра роля за крайния резултат.

Поставената под номер 17 в световната ранглиста Стосър успя да пробие сервиса на българката в средата на първия сет, с което поведе с 4:2. След това австралийката не срещна проблеми и затвори сета с убедителен резултат.

Любимката на местната публика започна ударно и втората част, печелейки първото си подаване на 0. Стосър проби сервиса на Пиронкова и поведе с 2:0, с което направи задачата на пловдивчанката много трудна. До края на сета българката не успя да противодейства на съперничката си и отпадна от надпреварата.

В друга среща Серина Уилямс от Съединените американски щати се класира за третия кръг на турнира, побеждавайки Весна Долонц с 6:1, 6:2. Германката Анджелик Кербер също продължава напред след успех с 6:3, 6:0 над Ала Кудрявцева от Русия. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА