Last news in Fakti

16 Януари, 2014 18:00 2 824 3

Шумахер може и да не излезе от комата

  • шумахер-
  • тежко падане-
  • комата-
  • критично-
  • формула 1-
  • михаел шумахер

Към момента състоянието на легендата остава стабилно, но и критично

Шумахер може и да не излезе от комата - 1
Снимка: АП/БТА

Седемкратният шампион във Формула 1 Михаел Шумахер може да остане в кома до края на живота си, алармират "Bild" и "Focus", позовавайки са на лекарски анализи.

Двете немски издания са потърсили мнение от няколко невролози, които обясняват какви могат да бъдат последствията за Шумахер от подобна мозъчна травма.

"Не бива да спекулираме с живота и смъртта. На теория комата може да се поддържа до живот. Това няма да нарани човешкия мозък. Мозъчните травми са едни от най-сложните за човешкия организъм."

"Ако травмата е толкова голяма, че риска да навредят на пациента е голям, то тогава възможността да остане в кома се увеличава", са само част от мненията на специалистите по неврохирургия.

Припомняме, че легендата се бори за живота си след тежко падане на ски-писта във френския курорт Марибел.

Към момента състоянието на Шумахер остава стабилно, но критично и не е ясно кога може да се очаква нова информация за здравословното му състояние.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай Иван

    1 1 Отговор
    Дано се въстанови!Жалко , ще е да се даде толкова лесно.Все пак е мъж живял на ръба и да се надяваме,че ще превъзмогне и това препятствие в живота си Шуми!

    Коментиран от #3

  • 2 Vera Pavlova

    1 0 Отговор
    Който е отглеждал човек в кома знае че Шумахер некой не го държи в изкуствена кома. Той просто е в кома и фактът че до 14-тия ден няма подобрение означава че е в дълбока кома. Продължителното оставане в това положение без промяна се нарича хронифицирано вегетативно състояние или с други думи това е израз на неговия максимален потенциал (нулев потенциал) да влезе в контакт с обкръжаващата среда. Интелект, памет, слух , зрение , движения - това са все екстри от неговото минало. Те ще са засегнати в различна степен в резултат на една произволна травма. Нейното отражение върху крехкия мозък е непредсказуемо. Лъжите които се разпространяват за изкуствена кома са чиста простотия или преднамерени лъжи, които да катализират и отложат действия свързани с материални интереси. Най - вероятно той ще остане в това състояние с години защото ще бъде третиран с най-съвременни медикаменти, така както беше поддържан Ариел Шарон.
  • 3 ВИП АМГ

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Бай Иван":

    rasajdavash kato gospodariat sider aga.shumi shte ocelee be.