Last news in Fakti

29 Януари, 2014 10:53 11 004 0

Лекари будят постепенно Михаел Шумахер

  • михаел шумахер-
  • кома-
  • събуждане

Германецът пострада сериозно на 29 декември след падане със ски във френските Алпи

Изпадналият в кома легендарен състезател от Формула 1 Михаел Шумахер ще бъде постепенно събуден, съобщава френският в. „Екип“.

Отделението за неврохирургия в болницата Гренобъл са били готови да пристъпят като следващата стъпка от лечението на легендарния пилот от Формула 1.

Последното съобщение за състоянието на Шумахер беше от 6 януари, когато се съобщаваше, че състоянието на пилота е критично, но стабилно“. След 11 дни вече е известно, че вътрешно-черепното налягане на Шумахер е стабилно през последните дни и това позволява той да бъде поставен в следващата фаза от своето лечение постепенно пробуждане.

Професорът Жан-Люк Мастерок заяви в интервю за в. „Екип“, че в състояние на изкуствена кома пациентите е желателно да се намират не повече от четири седмици, след което могат да възникнат различни усложнения.

Той не пропусна да отбележи, че не трябва да се правят прогнози колко дълго ще продължи този процес, защото понякога възстановяването отнема няколко години.

Германецът пострада сериозно на 29 декември след падане със ски във френските Алпи. Оттогава е на изкуствена кома в клиника в Гренобъл.

Според следователите Шумахер се е движил с адекватна скорост спрямо обстановката и тя не е била опасна предпоставка за падането му.

Заключението на разследващите органи се основава на показанията на свидетели и медицинския екип, посещение на мястото на инцидента и анализ на клипа от каската на германеца.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА