Last news in Fakti

5 Март, 2024 16:44 904 0

Рекорд: Румънски клуб върна треньор за десети път

  • николо наполи-
  • крайова 1948-
  • футбол-
  • треньор

Освен деветте си периода като треньор, има и един като спортен директор през 2011 година

Рекорд: Румънски клуб върна треньор за десети път - 1

Италианският футболен треньор Николо Наполи се завърна за девети път в румънския ФК У Крайова 1948.

62-годишния специалист за първи път пристига в Румъния през 2004-а година и е назначен в стария Университатя (Крайова), в онзи момент все още не познаващ ужасите на фалита. След това популярният румънски клуб раздели идентичността си и в момента два отбора с едно и също име претендират кой да бъде автентичен наследник.

Наполи дори за 10-и път се връща в Крайова, като освен деветте си периода като треньор, има и един като спортен директор през 2011 година. Сега той сменя своя сънародник Джовани Константино, при когото тимът се срина в зоната на изпадащите.

"Николо Наполи е новият старши треньор на нашия отбор, се казва в официално съобщение на клуба, публикувано на интернет-страницата им. Съобщението в социалните мрежи пък предизвика поредица от шеги и иронични коментари.

Наполи, който беше уволнен от поста преди 9 месеца, сега се връща, за да подобри резултатите след срива до 13-о място в класирането с 31 точки.

Любопитното е, че поредният му първи мач ще бъде в неделя в градското дерби срещу Университатя (Крайова), водена от Ивайло Петев. Това е и последен 30-и кръг от редовния сезон преди 16-те отбора в групата да се разделят на потоци според класирането.

До ситуацията с два отбора с претенции да са наследници на оригиналния Университатя се стигна през 2017 година. След фалита на клуба феновете в града се разделиха на две, всяка група със свои виждания за рестарта на футбола. Едната част подкрепя създадения от държавата Университатя (Крайова) върху старото спортно дружество. Другата половина пък е на страната на създадения от самите фенове върху лиценза на отбор от пета лига ФК У Крайова 1948. Именно на този тим Наполи се върна да бъде треньор отново.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА