Last news in Fakti

5 Март, 2024 21:30 3 584 5

Балъков: Заплашваха семейството ми, какво бях направил, за да понеса такъв удар?

  • красимир балъков-
  • футбол-
  • национален отбор-
  • расизъм

Това е най-тежкият момент във футболната ми кариера

Балъков: Заплашваха семейството ми, какво бях направил, за да понеса такъв удар? - 1

Бившият треньор на националния тим на България - Красимир Балъков, разказа за грозния расистки скандал през 2019 година.

Там той намекна, че скандалът не е бил случаен и разкри, че след това семейството му е било заплашвано. Балъков определи случилото се като най-тежкия момент в кариерата си. След въпросния двубой той се раздели с поста си.

"Това е най-тежкият момент във футболната ми кариера. Този момент с расизма и начина, по който го направих… Никой не ни защити - мен или институцията. Трябваше да отговарям на хиляди въпроси, които не са от моята компетентност.

Отговорих на един въпрос преди и след мача за футбол - всичко друго беше по темата "расизъм". Не съм аз човекът, който трябва да говори за това. Трябва политиците да излязат и да кажат истината.

Тази тема ме уби. Бях единственият човек по целия свят, който излиза и говори за това. След всичко това получавах мейли и СМС-и със заплахи "какво трябва да се случи на семейството ми".

От Англия почна темата за расизма. Не искам да казвам мнението си, но хората, които знаят за какво става въпрос, си носят кръста. Не съм вярващ на 200%, но вярвам, че има нещо. Аз не съм направил нещо некоректно, за да получа такъв удар. Ако някой е направил нещо, той го е решил за себе си. Има много спекулации", заяви Балъков в предаването "Код спорт".


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 21 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 минувач

    66 1 Отговор
    Нищо не разбрах. Защо не сте написали за какво говори Балъков?

    Коментиран от #2

  • 2 Пръц

    19 0 Отговор

    До коментар #1 от "минувач":

    Говори за мача с Англия.
  • 3 Въгларово

    20 0 Отговор
    Тогава защо е мълчал?
    Той какви успехи има,
    като треньор?
    Прав е ,каква беше реакцията и какво направи М. Касабов?
    Сега на тези години пак напира за власт!

    Коментиран от #4

  • 4 Пилотът Гошу

    7 1 Отговор

    До коментар #3 от "Въгларово":

    Щото тогава е нямало далавера да дрънка.

    Коментиран от #5

  • 5 Този

    12 1 Отговор

    До коментар #4 от "Пилотът Гошу":

    И да дрънка,нищо не му се разбира.