Last news in Fakti

12 Март, 2024 16:41 1 193 0

Самуел Ето`о не си поплюва: Спря правата на 62 футболисти в Камерун

  • самуел ето`о-
  • футбол-
  • камерун-
  • fecafoot-
  • футболната федерация на камерун

Сред наказаните е и считаният за новата звезда на местния футбол Уилфрид Натан Дуала

Самуел Ето`о не си поплюва: Спря правата на 62 футболисти в Камерун - 1

Ръководена от Самуел Ето`о футболната федерация на Камерун (FECAFOOT), спря състезателните права на 62 футболисти в страната. Причината за това е измама с тяхната възраст.

Сред наказаните е и считаният за новата звезда на местния футбол Уилфрид Натан Дуала, за когото се твърди че е на 17 години. Играчът на Виктория Юнайтед дори беше част от състава на „неукротимите лъвове“ за Купата на Африканските нации през януари.

Големият брой санкционирани футболисти е резултат от битката на FECAFOOT с фалшифицирането на възрастта на играчите. Това е дългогодишен проблем, свързван с африканския спорт.

Това не е първият случай, в който ръководената от Самуел Ето`о организация спира правата на футболисти. В началото на тази година 21 от общо 30 национални играчи от националния тим до 17 години бяха извадени от отбора. През лятото на 2022 г. наказания получиха 44 състезатели на осем различни местни клуба.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА