Last news in Fakti

2 Април, 2024 15:36 691 1

Сътресения в европейски гранд! Директор е отстранен заради търговия с акции

  • алекс крус-
  • аякс-
  • футбол-
  • акции

От борда заявиха, че Крус е купил повече от 17 хиляди акции на четирикратния клубен шампион на Европа само седмица преди планираното му назначение да бъде обявено на 2 август миналата година

Сътресения в европейски гранд! Директор е отстранен заради търговия с акции - 1
Снимка: БГНЕС

Аякс отстрани новия си изпълнителен директор - Алекс Крус, заради подозрение, че е използвал вътрешна информация и е участвал в търговия с акции на клуба.

От борда заявиха, че Крус е купил повече от 17 хиляди акции на четирикратния клубен шампион на Европа само седмица преди планираното му назначение да бъде обявено на 2 август миналата година.

"Външен правен съвет показва, че той вероятно е участвал в търговия с вътрешна информация", се казва в изявлението на борда на Аякс.

Алекс Крус все още не е коментирал настоящата ситуация. Той вече каза пред нидерландската информационна агенция АНП, че ще поиска решение от финансовата служба АФМ относно неговите дейности.

Отстраняването на Крус е поредният обрат в драматичния сезон за Аякс, в който бяха уволнени техническия директор и старши треньора на гранда от Амстердам. Това се случи в рамките на само няколко месеца след назначаването им. За кратко Аякс дори се озова на последно място в класирането в шампионата за първи път в своята история.

В момента "бяло-червените" са на пета позиция, на 28 точки зад лидера ПСВ Айндховен, въпреки че похарчиха над 100 милиона евро за нови футболисти.

49-годишният Алекс Крус, бивш директор на АЗ Алкмаар и Гоу Ахед Игълс, започна официално работа в Аякс на 15 март тази година.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сталин

    1 0 Отговор
    Нищо ново, чрез "спорта" евреите перат наркопарите на ЦРУ, Мосад и МИ6