Last news in Fakti

28 Януари, 2014 12:21 819 0

Пиронкова няма да участва на "Фед Къп"

  • пиронкова-
  • фед къп-
  • контузия-
  • евтимова

Българката е с контузия в бедрото

Пиронкова няма да участва на "Фед Къп" - 1
Снимка: БТА/АР

Най-силната българска тенисистка Цветана Пиронкова, както и Диа Евтимова, отпаднаха от състава на България за двубоите от първа група на Евро-африканската зона на "Фед Къп", които ще се проведат от 4 до 9 февруари в Будапеща.

Причината са контузии, съобщи официалният сайт на БФТенис. Шампионката от Сидни Пиронкова не успя да се възстанови от травмата в бедрото, която я мъчеше още на Откритото първенство на Австралия. Евтимова пък се контузи миналата седмица на турнира в Дейтона Бийч (САЩ) и в момента трудно стъпва на крака си.
 
"Много съжалявам за Цвети, винаги е била на линия за България. Искам да й благодаря за досегашното представяне и да пожелая на нея и на Диа бързо възстановяване. В тяхно отсъствие ще повикам Изабелла Шиникова и Борислава Ботушарова. В създалата се нова ситуация давам път на младите - в отбора е и Виктория Томова, а първа ракета е Елица Костова. Въпреки всичко съм позитивно настроена. Заминаваме за Унгария със задача да запишем поне една победа и да останем в групата. Дай боже да направим и нещо повече", заяви капитанът на отбора Дора Рангелова.
 
Цветана Пиронкова дебютира за България на 23 април 2003 година срещу отбора на Югославия в Ещорил. Оттогава пловдивчанката не беше пропускала двубой за "Фед къп" до този момент. Тя има 50 мача в турнира и е записала 26 победи в тях. Националният отбор е в група "D" в Будапеща заедно със съставите на Беларус, Португалия и Турция.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА