29 Януари, 2014 12:00 522 0

Кристоферсен триумфира в Шладминг

  • хенрик кристоферсен-
  • хиршер-
  • шладминг

Второто място остана за Хиршер

Кристоферсен триумфира в Шладминг - 1
Снимка: БТА

Хенрик Кристоферсен изненада фаворитите за олимпийско злато в дисциплината слалом, след като спечели състезанието за световната купа по ски-алпийски дисциплини в Шладминг, Австрия.

19-годишният норвежки състезател се справи по великолепен начин пред близо 45-те хиляди зрители край пистата, побеждавайки с минимална разлика Марсел Хиршер и Феликс Нойройтер.

"Това е невероятно. Много съм доволен от победата. Състезанието беше доста оспорвано и в двата манша, като първо мой съперник беше Марио Мат, а след това - Марсел Хиршер и Феликс Нойройтер. Гледам и се уча от стила на тези момчета от години. Голям фен съм на Марсел, като дори имам негови записи, които гледам през известно време", каза щастливият Кристоферсен.

Норвежецът финишира с време 1:47.43 (50.72, 56.71) минути в последния мъжки слалом за световната купа преди прекъсването за зимните олимпийски игри в Сочи. Той победи останалия на второ място австриец Хиршер с 0.18 секунди, както и германеца Нойройтер с 0.19 секунди.

Кристоферсен губеше с 0.09 секунди от Марио Мат след първия манш, но австриецът, който спечели надпреварите в Шладминг през 2000 и 2008 година, не успя да завърши втория си старт.

Второто място на Хиршер доближи австриеца на 22 точки от Аксел Лунд Свиндал в генералното класиране за световната купа. Освен това, Хиршер остава начело на подреждането в дисциплината с актив от 420 точки, докато Нойройтер и Кристоферсен делят втората позиция с по 370.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА