Last news in Fakti

13 Април, 2024 12:23 2 222 7

Световна звезда в спорта стана българка

  • bbc-
  • кимия ализаде-
  • спорт-
  • таекуондото

Кимия Ализаде получи български паспорт

Световна звезда в спорта стана българка - 1
Снимка:

Световната звезда в таекуондото и една от 100-те най-влиятелни личности според BBC Кимия Ализаде получи български паспорт.

Това означава, че 25-годишната спортистка ще може да се състава за България на предстоящите олимпийски игри в Париж (26 юли – 11 август).

Така за първи път в историята България ще има свой участник на най-големия спортен форум в таекуондото.

Първото изпитание за Кимия като български представител ще бъде европейското първенство по таекуондо, което ще се проведе в началото на месец май в Белград.

Ръководството на Българската федерация по таекуондо в лицето на председателя Слави Бинев изказва огромна благодарност към всички институции, които бяха ангажирани с изкарването на необходимите документи. По този начин те показаха, че милеят за българския спорт.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 КОТарАК

    9 7 Отговор
    къде са ония , дето редовно пишат срещу бежанците? да се изкажат по темата

    Коментиран от #2

  • 2 Христо

    17 2 Отговор

    До коментар #1 от "КОТарАК":

    Тя не е бежанка. Ония, "бежанците" са с определени нагласи едновременно на паразитиране без да работят и агресивно налагане на своите разбирания
  • 3 ЗиС 5

    8 0 Отговор
    Така за първи път в историята България ще има своЯ участниЧКА на най-големия спортен форум в таекуондото. УРА,ДРУГАРИ!
  • 4 шири

    4 1 Отговор
    Ура,другари!
  • 5 Аз съм

    8 0 Отговор
    И "Факти" разбраха след един месец ...
  • 6 голяма радост...

    10 0 Отговор
    и да спечели злато , то не е наше ,а на човек с паспорт ... какъв е смисъла да се гордееш от постиженията на човек ,който не е израснал и не е продукт на нашия народ. Това е като златните медали на САЩ по математика с купени китайски деца... имаш пари да купиш хора (или им даваш златен паспорт) = злато
  • 7 Писна ми

    6 0 Отговор
    Вместо да се развива български спорт те вкарват чужденци. Това се случва и в други спортове като борбата например. И на всичкото отгоре трябвало да сме благодарни, че се развива българския спорт !!!