Last news in Fakti

4 Февруари, 2014 18:35 7 285 0

Алонсо за новите болиди: Грозни са!

  • фернандо алонсо-
  • болид-
  • михаел шумахер-
  • формула 1-
  • грозни

Алонсо разкри, че още е в шок от случилото се с Шумахер

Алонсо за новите болиди: Грозни са! - 1
Снимка: Уикипедия, Алонсо на състезание през 2009 година

„Да, новите болиди са грозни! Трябва да сме честни – както към самите себе си, така и към феновете”, сподели в интервю за Си Ен Ен пилотът от Формула 1 Фернандо Алонсо.

От този сезон състезанието навлезе в нова епоха, сменяйки 8-цилиндровите двигатели с 6-цилиндрови турбо мотори. Много от отборите заложиха на болиди с различни носове, което предизвика насмешка у феновете, някои от които дори ги нарекоха „мравояди” заради формата им.

„Най-вероятно ще свикнем с нововъведенията, но трябва да кажем, че не са достатъчно добри, защото хората гледат Формула 1 като връх на моторния спорт, аеродинамиката и технологията – и когато видят предницата на болида, сякаш забравят за гореизброените неща. Въпреки това съм сигурен, че инженерите са достатъчно умни, за да направят болидите по-бързи и по-красиви”, сподели Алонсо.

Пилотът на Ферари разкри също така, че още е в шок от случилото се с Михаел Шумахер, който изпадна в кома след тежък инцидент във френските Алпи.

„Мисля, че всички ние сме все още в шок след случилото се. Когато разбрах новината не можех да повярвам, защото той не е човек, който мислиш че ще има проблеми. Той бе човек, който можеше да победи всичко и всеки”, сподели още Алонсо.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА