Last news in Fakti

5 Февруари, 2014 12:30 994 0

Румениге: УЕФА трябва да вземе мерки срещу ПСЖ

  • карл-хайнц румениге-
  • уефа-
  • финансов феърплей-
  • псж-
  • милиони евро

Парица е царица! Докога?

Румениге: УЕФА трябва да вземе мерки срещу ПСЖ - 1
Снимка: БТА/ AP

Шефът на европейския и световен клубен шампион Байерн (Мюнхен) Карл-Хайнц Румениге призова УЕФА да вземе мерки срещу ПСЖ, ако не бъде изпълнен Финансовия феърплей, съобщи британският „Goal”.

Босът на баварците е сериозно притеснен, че клубове като парижкия, които са с големи финансови възможности, могат да правят каквото си искат, и да се разминат безнаказано.

„Трудно е да си представим, че клуб като ПСЖ може да се вмести в правилата за Финансов феърплей. Французите получават пари от Катар, които възлизат на близо 200 милиона евро на сезон. Надявам се Мишел Платини да се отнесе сериозно към този въпрос. Клубовете, които нарушават финансовите правила, трябва да си понесат заслуженото. Тимовете от Бундеслигата играят по правилата, но това не се отнася за цяла Европа”, сподели Румениге.

В края на месец януари стана ясно, че ПСЖ се е изкачил с цели 5 позиции в класацията Football Money League на „Делойт” за най-много приходи през изминалата 2013 година. Парижани са спечелили близо 400 милиона евро, което ги нарежда пред тимове като Манчестър Сити, Челси и Ювентус.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА