Last news in Fakti

6 Февруари, 2014 13:22 1 180 0

Правителствена делегация пристигна в Сочи

  • георгиева-
  • орешарски-
  • делегация-
  • сочи-
  • олимпиада

Делегацията е начело с премиера Орешарски

Правителствена делегация пристигна в Сочи - 1
Снимка: БТА
Министърът на младежта и спорта проф. Мариана Георгиева, която е в състава на правителствена делегация, водена от премиера г-н Пламен Орешарски, пристигна в Сочи за официалното откриване на ХХII Зимни олимпийски игри.
 
Спортният министър ще участва на 7 февруари в неформална среща на министрите на младежта, спорта и образованието по линия на Съвета на Европа, които са гости на Олимпийските игри. Домакин на срещата е руският министър на спорта Виталий Мутко.
 
"За мен е привилегия и висока чест да присъствам на откриването на Зимните олимпийски игри в Сочи. Благодаря за поканата на моя руски колега. Убедена съм, че това ще бъдат едни от най-успешните Зимни олимпийски игри. Русия е сила в световния спорт и неведнъж е приемала домакинства на високи спортни форуми. Пожелавам на нашите олимпийци преди всичко здраве и спортен шанс в техните участия. Олимпийската идея ни обединява, а участието на рекорден брой страни - 88, е доказателство за това", заяви министър Георгиева.

Министър-председателят Пламен Орешарски заминава  ще присъства на откриването на XXII Зимни олимпийски игри.

На 6 февруари премиерът ще бъде на вечерята от президента на Международния олимпийски комитет Томас Бах за държавни и правителствени ръководители и председатели на национални олимпийски комитети.

На 7 февруари министър-председателят ще се срещне с българските спортисти. По-късно същия ден премиерът Орешарски ще присъства на приема, даван от президента на Руската федерация Владимир Путин, след което ще се отправи към стадион „Фишт” за церемонията по официалното откриване на Олимпийските игри.

За петък е планирана среща на министър-председателя г-н Пламен Орешарски и спортния министър проф. Мариана Георгиева с българските участници в Олимпиадата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА