Last news in Fakti

6 Февруари, 2014 14:49 1 516 1

САЩ: Авиолинии могат да бъдат използвани за атентат в Сочи

  • сочи-
  • терор-
  • атентат

През последните месеци в Русия имаше редица атентати, извършвани от „черни вдовици“ - жени от Чечня, чиито съпрузи са убити от руските власти

САЩ: Авиолинии могат да бъдат използвани за атентат в Сочи - 1
Снимка: AP/БTA

САЩ са обезпокоени, че терористи могат да използват директните полети до Сочи, за да извършат самоубийствени атентати, предаде Би Би Си.

Пожелал анонимност източник от американските спецслужбите уточни, че руските му колеги трябва да внимават и за полетите, които се извършват и от чужбина.

Американското министерство за вътрешната сигурност все пак се застрахова, че няма данни за конкретна заплаха. Спецслужбите на САЩ продължавали да обменят активно информация със своите съюзници.

Ей Би Си обаче отбелязва, че заплахата може би е свързана с ареста във френския град Страсбург на две жени от Чечня, които са подозирани, че са част от престъпна група.

От своя страна Пентагонът изправи два военни кораба в Черно море, които да помагат при евакуацията на американските спортисти по време на атентат.

През последните месеци в Русия имаше редица атентати, извършвани от „черни вдовици“ - жени от Чечня, чиито съпрузи са убити от руските власти заради тяхната терористична дейност,

В края на януари ислямистка група от Северен Кавказ пое отговорност за атентатите във Волгоград и заплаши, че ще има нови нападения на Олимпиадата.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Монго

    0 0 Отговор
    Дано не стане някаква беля там...