Last news in Fakti

22 Май, 2024 20:31 806 3

Безпроблемна победа за Лудогорец над Локомотив Пловдив

  • лудогорец-
  • локомотив пловдив-
  • първа лига-
  • футбол-
  • първенство-
  • шампиони

И двата тима нямаше за какво да се борят

Безпроблемна победа за Лудогорец над Локомотив Пловдив - 1
Снимка: Архив БГНЕС

Лудогорец и Локомотив (Пловдив) завършиха при резултат 3:0 в двубой от 34-ия кръг на efbet Лига. И двата тима нямаше за какво да се борят, след като домакините вече си гарантираха първото място, а шансовете на гостите за класиране в европейските турнири се изпариха.

Двубоят стартира спокойно, като домакините владееха инициативата, но без да създават сериозни ситуации. В 9-ата минута обаче грешка при изнасянето от защитата на Локомотив позволи на Руан Секо да отнеме. Офанзивният футболисти стреля от над 20 метра и с изключителен силен шут реализира за 1:0.

Няколко секунди след подновяването на играта Лудогорец организира бърза атака и поведе с 2:0. В 10-ата минута Сон центрира отдясно, а кълбото падна на главата на Секо, който надскочи всички и удвои.

В следващите минути Локомотив също успя да организира няколко атаки и да създаде напрежение в наказателното поле на разградчани, но до сериозна опасност пред вратата на Серджио Падт не се стигна. В 25-ата минута пък Рик Джонатан центрира по земя отдясно, а Квадво Дуа се опита да завърши атаката с пета, но кълбото излезе в аут.

Малко по-късно Рик получи хубав пас фронтално срещу вратата, овладя добре, справи се със защитник на пловдивчани и стреля, но в аут. В 33-ата минута обаче разградчани бързо сложиха точка на спора. Сон подаде към Джонатан, който се обърна и пусна извеждащ пас към Дуа. Нападателят, останал сам срещу Мартин Луков, не сбърка и вкара за 3:0.

До края на полувремето домакините намалиха оборотите, но и не позволиха на "смърфовете" да застрашат вратата им. Така Лудогорец се оттегли с комфортен аванс на почивката.

Първата ситуация за втората част дойде в 60-ата минута. Тогава Сон проби отдясно и подаде по земя към Рик. От удобна позиция обаче крилото на “орлите” не успя да нанесе добър изстрел и прати топката право в ръцете на Луков. Няколко секунди по-късно отново той опита удар от границата на наказателното поле, но и този път без успех, след като кълбото премина на сантиметри от страничния стълб.

В 68-ата минута се откри и най-чистата ситуация за Локомотив. Оливер Камдем нахлу в наказателното поле отдясно и пусна успореден на голлинията пас по земя към центъра на пеналтерията. Топката стигна до Ангел Лясков, който засече от удобна позиция, но прати кълбото високо над напречната греда.

Влезлият като резерва Ивайло Чочев пробва изстрел с глава в 81-ата минута, но бе неточен.

До края резултатът остана непроменен.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Орльо

    1 0 Отговор
    Да жив и здрав Президента, Гонзо Президента!
  • 2 131313

    1 0 Отговор
    ИДВА ВРЕМВТО НА КАЛЪФКИТЕ
    И ПАК С ПОПОВО ТЪРГОВИЩЕ КУБРАТ И ИСПЕРИХ. ЗАМИНАВАТ СИ ТИКВИТЕ МАГНИТСКИ
    ЗАМИНАВАТЕ СИ И ВИЕЕ. ВСЯКО НАЧАЛО ИМА И КРАЙ ,ДАЛИ ЗА СПРТ ЗА ПОЛИТИКА ЗА ВСИЧКО
  • 3 ДелиОрманския

    2 0 Отговор
    дека е крушов, щял шампион да става ............