Last news in Fakti

23 Май, 2024 15:42 802 2

Стилияна Николова поведе в класирането за многобоя! Боряна Калейн заема пета позиция

  • боряна калейн-
  • стиляна николова-
  • художествена гимнастика-
  • многобоя-
  • обръч-
  • топка

Калейн и Николова дадоха старт на българското участие днес

Стилияна Николова поведе в класирането за многобоя! Боряна Калейн заема пета позиция - 1
Снимка: Архив БГНЕС

Със съчетанията с обръч и топка при жените стартира вторият състезателен ден на 40-то издание на Европейското първенство, което се провежда в Будапеща (Унгария). България е представена при жените от триото Боряна Калейн - Стилияна Николова - Елвира Краснобаева.

Боряна Калейн и Стилияна Николова дадоха старт на българското участие днес. Труден старт и за двете грации в Будапещенската спортна арена „Ласло Пап“ със съчетанията с топка. Във втората ротация видяхме изключително стабилна игра и от двете с обръч.

Възпитаничката на Валентина Иванова натрупа актив от 69.450 (35.950 на обръч и 33.500 на топка) и поведе в класирането за многобоя. Стилияна е с втори по сила резултат на обръч и трети на топка към момента.

Другата ни представителка Боряна Калейн събра общ сбор от 66.600 (36.550 на обръч и 30.050 на топка) и е на временното пето място в многобоя. Възпитаничката на Марияна Памукова е с най-висок резултат на обръч след първия поток.

На временната втора позиция е представителката на Украйна - Таисия Онофричук с 68.050. Топ 3 се допълва от Фани Пигнички от Унгария с 67.000

Припомняме, че за финала в индивидуалния многобой, който ще се проведе в събота, се класират най-добрите 24 гимнастички, като се сумират най-добрите три резултата от квалификацията. Утре със съчетание с бухалки ще видим Боряна, а с лента - Стилияна. Дебют на Европейско първенство във възраст "жени" ще направи Елвира Краснобаева със съчетания с бухалки и лента.

В отборната надпревара при жените, България поведе с актив от 136.050. Втори е отборът на Германия с 134.850, а на временно трето място се намира отборът на Унгария с 131.050. За определяне на отборния шампион се зачитат всички 8 резултата от квалификациите плюс 2 резултата на ансамбъла.

Съдия за България на това състезание в индивидуалната надпревара, е Филипа Филипова, която днес е в панела за изпълнение на топка.

Предстоят съчетанията от поток B, C и D, след което ще знаем временно класиране в многобоя и финалистите на обръч и топка.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Град Козлодуй

    2 0 Отговор
    Браво госпожици
  • 2 бобо

    0 1 Отговор
    Давайте момичета! Сега ви е паднало да станете първи. Щото най- добрите ги няма, а вие мълчите срамежливо.