Last news in Fakti

23 Май, 2024 21:25 1 473 3

Нино Симеонов спечели злато в изхвърлянето на Световното по щанги за кадети до 17 години

  • нино симеонов-
  • щанги-
  • вдигане на тежести-
  • кадети-
  • шампион

Българският щангист триумфира в първото упражнение в категория до 55 кг.

Нино Симеонов спечели злато в изхвърлянето на Световното по щанги за кадети до 17 години - 1
Снимка: БФВТ

Българинът не успя да запише двубой, защото беше спрян за изтласкването след лекарска забрана

Нино Симеонов стана световен шампион в изхвърлянето на шампионата за кадети до 17 години в Лима, Перу. Българският щангист триумфира в първото упражнение в категория до 55 кг. Състезателят на СК "Херкулес" - София закова над главата си 101 кг, които се оказаха достатъчни за първото място.

Българинът не успя да запише двубой, защото беше спрян за изтласкването след лекарска забрана. Симеонов е със стара контузия в лявото коляно, която в последните дни се обостри.

Шампион в категорията стана Рамазан Хълмаз (Тур) с двубой от 228 кг (99+129), пред Самуел Андраде (Кол) с 222 кг (98+124), Андрес Ривера (Вен) с 216 кг (95+121) и др. В категорията имаше само четирима представители на Европа.

До 49 кг. дебютантът на подобен форум Румен Иванов се класира седми със 171 кг. Българинът направи по един успешен опит, след като се справи със 76 и 95 кг. Другият ни представител а категорията Исус Кирилов беше порязан от реферите, след като започна успешно с 84 кг, но впоследствие журито не му призна опита. След това българинът не успя два пъти на 85 кг. В изтласкването Кирилов сполучи на 95 кг., не успя на 100 и треньорката му Кристияна Колева го спря от последния му опит. Шампион стана Андрес Бустило (Кол) със 196 кг (87+109).

До края на първенството България ще бъде представена и от Борис Димитров (73 кг), който ще вдига утре.

"Много искахме да зарадваме България, но нашият път не свършва тук. Тепърва нашите момчета ще славят спорта ни. Гордея се с тях", обяви от Лима Колева.

Всичките ни щангисти в Перу са състезатели на "Херкулес". Участието им беше подсигурено от спонсор, който пожела да остане анонимен.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Град Козлодуй

    9 0 Отговор
    Браво Юнак
  • 2 Милен

    5 0 Отговор
    Поздравления за анонимният спонсор, дал е шанс на момчетата да гонят мечтите си за разлика от разглобената сглобка.

    Коментиран от #3

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.