Last news in Fakti

26 Май, 2024 12:58 614 0

Леонардо Бонучи слага край на кариерата си

  • леонардо бонучи-
  • слага-
  • край-
  • кариерата си-
  • ювентус-
  • фенербахче-
  • защитник

В неделния 26 май италианецът ще изиграе последния си мач

Леонардо Бонучи слага край на кариерата си - 1
Снимка: БГНЕС/EПA

Един от най-безкомпромисните защитници в световния футбол в последните 15 години – Леонардо Бонучи, ще сложи край на професионалната си кариера, съобщиха от клуба му Фенербахче.

В неделния 26 май италианецът ще изиграе последния си мач за „фенерите“, който ще бъде от последния кръг на турската Суперлига срещу Истанбулспор, като при победа, Фенербахче може да спечели и титлата, ако Галатасарай загуби от Коняспор, пишеdsport.bg .

„За мен беше удоволствие да бъда част от това прекрасно семейство. Опитах се да покажа най-добрата си страна на терена и извън него. Утре ще имаме последната битка. Искам да завърша кариерата си с трофей и все още имаме шанс да станем шампиони“, каза Бонучи в съботната вечер, когато стана ясно, че спира с футбола.

Футболистите на истанбулския подариха на италианеца фланелка на тима с автографи на всички футболисти.

Бонучи заигра при „фенерите“ на 11 януари 2024 г., като преди това той бе част от Унион Берлин, но най-голямата част от кариерата му мина в Ювентус, с който той спечели 17 големи трофея в Италия. На национално ниво, Бонучи бе част от състава на Италия, който стана европейски шампион през 2021 г.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА